Breaking News

Ένας χρόνος χωρίς τη Φώφη Γεννηματά: Συγκινούν οι εξομολογήσεις του συζύγου της και των παιδιών της (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σήμερα, Τρίτη 25 Οκτωβρίου, συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την απώλεια της Φώφης Γεννηματά. Το ετήσιο μνημόσυνο είχε τελεστεί  σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης την περασμένη Κυριακή (23/10).

Η αείμνηστη πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ έφυγε από τη ζωή στις 25 Οκτωβρίου 2021, μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Ο σύζυγός της, Ανδρέας Τσούνης, είπε στην κάμερα της εκπομπής «Mega καλημέρα» και στον Κώστα Τσουρό:

«Η Φώφη λείπει σε όλους μας... Ήταν ένας πολύ δύσκολος χρόνος και για μένα και για τα παιδιά. Προσπαθούμε να το διαχειριστούμε... Δεν πιστεύω ότι ο χρόνος είναι γιατρός, απλά μαθαίνεις να το διαχειρίζεσαι καλύτερα, αλλά η πληγή πάντα υπάρχει... Η Φώφη είχε πολλαπλούς ρόλους και τα κατάφερνε τέλεια, ήταν ο συνδετικός κρίκος... Είχαμε πολύ δεμένη σχέση, ο ένας έδινε δύναμη στον άλλον... Στις τελευταίες της στιγμές, πιο πολύ κουράγιο μας έδινε η Φώφη παρά εμείς. Ήταν πολύ δυνατός άνθρωπος, πίστευε ότι θα τα καταφέρει μέχρι και την τελευταία στιγμή... Στην πορεία της, υπήρχαν στιγμές στεναχώριας, ένιωθε πολλές φορές ότι την αδικούσαν, αλλά ήταν μαχήτρια, είχε φοβερή ψυχική δύναμη... Η Φώφη κρατούσε την ανθρωπιά της, ήταν αληθινή, ήταν αυτό που έβλεπε ο κόσμος...».

«Αν μπορούσα να της πω κάτι τώρα, θα της έλεγα να έρθει πίσω, αυτό...», κατέληξε συγκινημένος ο Ανδρέας Τσούνης.

Στην εκπομπή του Mega μίλησαν και τα παιδιά της Φώφης Γεννηματά, η Αιμιλία Ντέκα - που απέκτησε από τον πρώτο της γάμο - η Κατερίνα Τσούνη και ο Γιώργος Γεννηματάς.

«Αυτός ο χρόνος έχει πολλές ελλείψεις... Λείπει αυτή η περηφάνια που έχει η μάνα, που σε κοιτάει και σε καμαρώνει...», τόνισε η Αιμιλία Ντέκα.

Η Κατερίνα Τσούνη είπε από την πλευρά της: «Αυτός ο χρόνος ήταν πολύ δύσκολος... Η μαμά μας έμαθε να έχουμε το κεφάλι ψηλά και να είμαστε δυνατοί. Η αγκαλιά της μαμάς μου λείπει, από μικρή ήμουν πάντα στην αγκαλιά της. Ήταν πολύ γλυκιά και τρυφερή, μας στήριζε, μας έδινε συμβουλές και την είχα πρότυπο γυναίκας και μητέρας... Είχα καταλάβει ποια είναι η μαμά μου και τη θαύμαζα πάρα πολύ».

Ο γιος της Γιώργος Γεννηματάς δήλωσε: «Όπως σε όλα τα σπίτια, έτσι κι εμείς, ο γιος με τη μητέρα είχαμε δεμένη σχέση, με λάτρευε... Ο ένας χρόνος που λείπει από κοντά μας είναι μία περιπέτεια, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε... Η μητέρα μου μας έμαθε πώς να αντιμετωπίσουμε το πένθος, μας δίδαξε... Ένα μήνα πριν φύγει από τη ζωή, ήρθε να δούμε μία ταινία μαζί και μου δίδαξε πώς πρέπει να αντιμετωπίσω μία τόσο οδυνηρή κατάσταση. Η μητέρα μου είπε ότι πρέπει να θυμάμαι ότι η ζωή είναι όμορφη και να τη ζω, σαν να με προετοίμαζε... Η μητέρα μου άφησε ένα τόσο δυνατό χαμόγελο, που το κρατάς σε όλη σου τη ζωή σαν φυλακτό. Όποτε τη θυμάμαι, χαμογελάω κι εγώ, σαν να την βλέπω μπροστά μου... Από την μητέρα μου αν θυμάμαι ένα πράγμα είναι το "Σ' αγαπώ" και το χαμόγελο που το συνοδεύει...».

Δείτε το βίντεο του Mega.