Breaking News

Επίσημο πορτρέτο του Καρόλου: Οι συμβολισμοί και η ηχηρή απουσία του Harry και της Meghan (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Δόθηκε στη δημοσιότητα, από το παλάτι του Μπάκιγχαμ, το πρώτο επίσημο πορτρέτο του νέου βασιλιά της Βρετανίας, Καρόλου.

Στο πρώτο επίσημο πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου, ηχηρή είναι η απουσία του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle, οι οποίοι τον Ιανουάριο του 2020 είχαν ανακοινώσει ότι αποσύρονται από τα βασιλικά τους καθήκοντα.

Στο πορτρέτο ποζάρουν ο Κάρολος, η βασίλισσα σύζυγός του Καμίλα, ο πρωτότοκος γιος του και διάδοχος του θρόνου William και η σύζυγός του Kate.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, η φωτογραφία είναι γεμάτη συμβολισμούς: ο νέος ηγεμόνας απεικονίζεται με το γιο του και διάδοχό του, ενώ πίσω τους διακρίνεται ένα λαμπερό πορτρέτο του βασιλιά Γεωργίου Γ', του μακροβιότερου άνδρα μονάρχη στη βρετανική ιστορία.

Αυτό που είναι, ίσως, ακόμη πιο αξιοσημείωτο είναι ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε την παραμονή της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ, όταν τα τέσσερα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας επρόκειτο να φιλοξενήσουν στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ μια μεγάλη δεξίωση για τους αρχηγούς κρατών, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα της Daily Mail, το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: η δουλειά της μοναρχίας δεν αναπαύεται ποτέ, ακόμη και σε στιγμές μεγάλης προσωπικής θλίψης.

Πηγές του παλατιού ανέφεραν ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε για να σηματοδοτήσει μια «ιστορική στιγμή» για την οικογένεια.

Η γλώσσα του σώματος και των τεσσάρων είναι εκπληκτικά χαλαρή. «Μιλάει» για ζεστασιά και αποδοχή και δίνει έμφαση στις οικογενειακές αξίες.

Σίγουρα δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε όταν ο Harry και η Meghan Markle βρισκόταν ακόμα στη Βρετανία και αρκετές μέρες πριν επιστρέψουν στο σπίτι τους στην Αμερική και στα παιδιά τους, Archie και Lilibet. Όπως φαίνεται, είναι ένα ακόμη μήνυμα ότι δεν θα επιστρέψουν ποτέ ξανά στον κεντρικό τους ρόλο στη βασιλική ζωή.

Υπάρχει μια «οριστικότητα» σχετικά με αυτή τη φωτογραφία, που υποδηλώνει ότι δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής για ένα ζευγάρι, που θα μπορούσε να ήταν στο επίκεντρο της βασιλικής οικογένειας, αλλά τώρα είναι στο περιθώριο.