Breaking News

Η εξομολογητική συνέντευξη της Β. Κουρούπη - «Σκέφτομαι να υιοθετήσω ένα παιδί, αλλά θα μπορώ να ανταπεξέλθω;» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η Βαλέρια Κουρούπη είχε παντρευτεί το 2002 με τον μουσικό Νίκο Ξύδη (γιο της Ελένης Βιτάλη), με τον οποίο το 2004 απέκτησαν έναν γιο, τον Οδυσσέα. Οι δυο τους χώρισαν μέσα στο 2019, ωστόσο διατηρούν πολύ καλές σχέσεις. Η γνωστή ηθοποιός εξομολογήθηκε, μεταξύ άλλων, στην κάμερα της εκπομπής «Μαμά-δες» και στη Τζένη Θεωνά:

«Έκανα παιδί λίγο πριν τα 30. Θυμάμαι έντονα τις δυσκολίες του πρώτου καιρού με το παιδί. Θυμάμαι τη δυσκολία του να δουλεύεις και να νιώθεις τις ενοχές ότι λείπεις πάρα πολύ από το παιδί, αλλά θυμάμαι και την αφοσίωσή μου, όπως και τον κόπο και τον μόχθο. Να τα λέμε αυτά, μη λέμε μόνο τις ομορφιές της μητρότητας... Καθόμασταν στο θέατρο, όλοι ήταν χαρούμενοι κι εγώ πάντα είχα ένα αγκάθι, γιατί έλειπα από εκεί όπου θα έπρεπε να είμαι.

Αυτό δεν τελειώνει ποτέ. Σήμερα το παιδί μου είναι ενήλικας κι όποτε είμαι κάπου μακριά, ακόμα και στις διακοπές μου, υπάρχει πάντα το ό,τι δεν είναι το "όλον" μου εκεί. Είναι σαν μία αποσκευή, που την έχεις αφήσει πίσω και σου λείπει...

Ο Νίκος ήταν ένας μπαμπάς... Peter Pan. Ήταν πάρα πολύ συναισθηματικά εκεί και βοήθησε στην ανάπτυξη του γιου μας, πνευματική, συναισθηματική και καλλιτεχνική. Πρακτικά όμως δεν ήταν εκεί, αλλά ο Νίκος δεν είναι πρακτικός άνθρωπος που τα καταφέρνει πολύ με την καθημερινότητα και τα πρακτικά θέματα. Ήμουν ήσυχη συναισθηματικά, αλλά στα πρακτικά θέματα ήμουν πολύ μόνη μου.

Ο Νίκος δεν ήθελε δεύτερο παιδί για πρακτικούς λόγους, καθώς είμαστε καλλιτέχνες και υπήρχε οικονομική ανασφάλεια. Επίσης, ήθελε να ξαναβρούμε τους ρυθμούς μας και να γίνουμε το ζευγάρι με τον εpωτισμό του, αλλά εγώ ήμουν και μαμά.

Δεν το μετάνιωσα που δεν έκανα δεύτερο παιδί. Έχω ήδη ένα παιδί υπέροχο... Ωστόσο, από τη στιγμή που το απέκτησα, ήθελα άλλα τρία. 

Μεγαλώνω πια και σκέφτομαι να υιοθετήσω ένα παιδί, αλλά δεν έχω το κουράγιο να γυρίσω πίσω σε όλα αυτά. Δεν με πειράζει τόσο η βρεφική ηλικία, αλλά το μετά, το σχολείο κλπ... Θα μπορώ να ανταπεξέλθω; Θα είμαι μια μεγάλη γυναίκα, θέλει αντοχές άλλου τύπου...».