Breaking News

Ινδία: Πολύνεκρη τραγωδία από κατάρρευση κρεμαστής γέφυρας (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Τραγωδία σημειώθηκε στη δυτική πολιτεία Gujarat της Ινδίας, όπου κατέρρευσε μια κρεμαστή γέφυρα για πεζούς.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο ιστότοπος του BBC, τουλάχιστον 141 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Ο αριθμός των νεκρών επιβεβαιώνεται και από το CBS News.

Να σημειωθεί ότι ο τελευταίος επίσημος απολογισμός, που ανακοίνωσαν οι αρχές της Ινδίας, κάνει λόγο για τουλάχιστον 130 νεκρούς.

Όπως αναφέρει το BBC, τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω. Περισσότεροι από 177 άνθρωποι έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής.

Στη γέφυρα υπήρχε συνωστισμός, καθώς ο κόσμος γιόρταζε το φεστιβάλ Diwali, που είναι γνωστό και ως «Φεστιβάλ του Φωτός».

Το ατύχημα σημειώθηκε χθες (Κυριακή, 30/10), περίπου στις 18:40 (ώρα Ινδίας). Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι βρίσκονταν στη γέφυρα όταν κατέρρευσε.

Η ιστορική γέφυρα μήκους 230 μέτρων, στην πόλη Morbi, στον ποταμό Machchu, είχε ξανανοίξει μόλις πριν από μια εβδομάδα μετά από επισκευές. Είχε χτιστεί κατά τη διάρκεια της βρετανικής κυριαρχίας τον 19ο αιώνα.

Ένας τοπικός αξιωματούχος είπε ότι οι περισσότεροι από αυτούς που έχασαν τη ζωή τους ήταν γυναίκες, παιδιά ή ηλικιωμένοι. 

«Πολλά παιδιά απολάμβαναν τις διακοπές τους και ήρθαν εδώ ως τουρίστες για το Diwali. Όλα έπεσαν το ένα πάνω στο άλλο. Η γέφυρα κατέρρευσε από υπερφόρτωση», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ένας αυτόπτης μάρτυρας.


Βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν δεκάδες εγκλωβισμένους στα συντρίμμια καθώς οι ομάδες έκτακτης ανάγκης προσπαθούσαν να τους διασώσουν. Μερικοί επιζώντες σκαρφάλωσαν στο σπασμένο δίχτυ της γέφυρας, ενώ άλλοι κατάφεραν να κολυμπήσουν μέχρι τις όχθες του ποταμού.

Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας, που βρισκόταν στη γέφυρα τη στιγμή του συμβάντος, είπε στο ειδησεογραφικό κανάλι 24 Hours ότι κολύμπησε μέχρι την όχθη του ποταμού.

«Πολλά παιδιά έπεσαν στο ποτάμι. Ήθελα να τραβήξω μερικά από αυτά μαζί μου, αλλά είχαν πνιγεί ή παρασύρθηκαν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Το Gujarat είναι η πολιτεία καταγωγής του Ινδού πρωθυπουργού Narendra Modi, ο οποίος ανακοίνωσε αποζημίωση για τις οικογένειες των θυμάτων, ενώ δήλωσε ότι αισθάνεται «βαθιά λυπημένος για την τραγωδία».

Ο υπουργός Εσωτερικών Harsh Sanghavi είπε ότι έχουν καταγραφεί διάφορες ποινικές υποθέσεις για το περιστατικό.




Πληροφορίες από: BBC