Breaking News

Καμπάς για εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου: «Είναι μια νέα απειλή, ήταν δοκιμή και δεν πρέπει να πανικοβληθεί ο κόσμος» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Γιώργος Καμπάς σχολίασε το πρωί της Τετάρτης (19/10) την πρώτη δοκιμαστική βολή που πραγματοποίησε ο τουρκικής κατασκευής πύραυλος Tayfun. Μεταξύ άλλων, ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ είπε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος»:

«Μπορεί να χτυπήσει και στόχο στα 561 χιλιόμετρα. Το βεληνεκές του πιάνει ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο. Οι κεφαλές έχουν περίπου μισό τόνο εκρηκτική ύλη, που σημαίνει ότι μπορούν να ανατινάξουν ένα μικρό χωριό ή 3-4 τετράγωνα, δεν μιλάμε για κάτι παραπάνω.

Από την πλευρά μας, έχουμε κι εμείς τρόπο να αντιδράσουμε, έχουμε και ραντάρ και αντιπυραυλικά. Προλαβαίνουμε να τον καταρρίψουμε στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στην Καβάλα, γιατί εκεί έχουμε αντιπυραυλικά. 

Πρόκειται για μια νέα απειλή και πρέπει κι εμείς σαν χώρα να προσαρμόσουμε τις εξοπλιστικές μας ανάγκες στη νέα απειλή. Ωστόσο είναι μια δοκιμή και δεν πρέπει να πανικοβληθεί ο κόσμος. Μπορεί να περάσουν έως και πέντε χρόνια για να ενεργοποιηθεί και να γίνει βιομηχανική παραγωγή».