Breaking News

Λουί ντε Φινές: Ο «Φαντομάς» χτυπά κάθε Πέμπτη στην ΕΡΤ1

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ραντεβού με τους φίλους της 7ης τέχνης δίνει κάθε Πέμπτη, στις 22:00, η ΕΡΤ1 μεταδίδοντας παλιές αγαπημένες ταινίες, αλλά και νέες σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση.

Η ΕΡΤ1 τις χωρίζει σε θεματικές ενότητες, ώστε οι Πέμπτες κάθε μήνα να είναι αφιερωμένες στην κωμωδία, στο μυστήριο, στο δράμα και σε κοινωνικά θέματα.

Ο Οκτώβριος είναι αφιερωμένος στη γαλλική κωμωδία και σε έναν από τους σημαντικότερους κωμικούς ηθοποιούς στην ιστορία του γαλλικού κινηματογράφου, στον Λουί ντε Φινές.

Αρχίζοντας από την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, στις 22:00, οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την τριλογία «Ο Φαντομάς» (Fantomas), «Η Επιστροφή του Φαντομά» (Fantômas se déchaîne) και «Ο Φαντομάς εναντίον της Σκότλαντ Γιαρντ» (Fantomas contre Scotland Yard).

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022, στις 22:00

«Ο Φαντομάς» (Fantoma)

Κωμωδία δράσης, παραγωγή Γαλλίας 1964
Σκηνοθεσία: Αντρέ Υνεμπέλ
Πρωταγωνιστούν: Λουί ντε Φινές, Ζαν Μαρέ ,Μιλέν Ντεμονζό, Ρομπέρ Νταλμπάν

Υπόθεση: Ο μυστηριώδης Φαντομάς τρομοκρατεί τη Γαλλία. Ο επιθεωρητής Ζιβ, με τη βοήθεια ενός ρεπόρτερ, που ονομάζεται Φαντόρ και ενός υπέροχου φωτογράφου, αποφασίζει να βάλει τέλος στις επιχειρήσεις του εγκληματία. Όμως, ο Φαντομάς αντεπιτίθεται.

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022, στις 22:00

«Η Επιστροφή του Φαντομά» (Fantômas se déchaîne)

Κωμική περιπέτεια, παραγωγή Γαλλίας 1965
Σκηνοθεσία: Αντρέ Υνεμπέλ
Πρωταγωνιστούν: Λουί ντε Φινές, Ζαν Μαρέ ,Μιλέν Ντεμονζό, Ζακ Ντινάμ

Υπόθεση: Στη δεύτερη συνέχεια της κωμικής σειράς του Φαντομά, ο γνωστός κακοποιός και ειδικός στις μεταμφιέσεις, απάγει τον διακεκριμένο επιστήμονα, καθηγητή Μαρσάντ, προκειμένου να αναπτύξει ένα νέο ισχυρό όπλο και να απειλήσει τον κόσμο. Ο Φαντομάς προγραμματίζει, επίσης, να απάγει και άλλον έναν επιστήμονα, τον καθηγητή Λεφέβρ. Ο δημοσιογράφος Φαντόρ αποφασίζει να στήσει μια παγίδα για τον ασύλληπτο κακοποιό. Μεταμφιέζεται σε Λεφέβρ και παρευρίσκεται σε ένα επιστημονικό συνέδριο στη Ρώμη περιμένοντας ότι ο Φαντομάς θα τον απαγάγει.

 Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022, στις 22:00

«Ο Φαντομάς εναντίον της Σκότλαντ Γιαρντ» (Fantomas contre Scotland Yard)

Κωμική περιπέτεια, παραγωγής Γαλλίας 1967
Σκηνοθεσία: Αντρέ Υνεμπέλ
Πρωταγωνιστούν: Λουί ντε Φινές, Ζαν Μαρέ ,Μιλέν Ντεμονζό, Ζαν Ροζέρ Κουσιμόν

Υπόθεση: Στην τρίτη ταινία της τριλογίας, ο Φαντομάς θα επιβάλλει στους πλούσιους ανά την υφήλιο έναν ετήσιο «φόρο ζωής» απειλώντας να σκοτώσει εκείνους που θα τολμήσουν να μην πληρώσουν τον φόρο. Την αρχή ο Φαντομάς θα την κάνει με τον Λόρδο ΜακΡάσλεϊ, ο οποίος θα ζητήσει τη βοήθεια του αστυνόμου Ζιβ για να στήσει παγίδα στον ασύλληπτο κακοποιό.