Breaking News

Μίνα Γκάγκα: «Στόχος το ΕΣΥ να γίνει ελκυστικό» (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 η Μίνα Γκάγκα τόνισε: «Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι το ΕΣΥ να γίνει ελκυστικό, να έχει ένα σύγχρονο πρόσωπο κοντά στα ευρωπαϊκά πρότυπα, αλλά παράλληλα να παραμείνει ισχυρό».

H αναπληρώτρια υπουργός Υγείας ανέφερε ότι σημαντικό εργαλείο για την αναβάθμιση της Υγείας και τις αλλαγές στις δομές σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας αποτελούν τα περίπου 700 εκατομμύρια από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίσουν να δίνονται οικονομικά κίνητρα σε ορισμένες ειδικότητες γιατρών του ΕΣΥ, όπως οι αναισθησιολόγοι, ενώ θα διατεθούν επίσης στην επείγουσα ιατρική και για τις μονάδες.

Επεσήμανε ταυτόχρονα ότι στον σχεδιασμό είναι να αυξηθούν οι ώρες που θα λειτουργεί το ΕΣΥ και γι' αυτόν τον λόγο ανοίγουν πιλοτικά και απογευματινά χειρουργεία με μικρή αμοιβή σε χειρουργό και αναισθησιολόγο και όλα τα άλλα καλυμμένα από το ΕΣΥ. Ανέφερε πάντως ότι η πρωινή λίστα ελέγχεται κανονικά και τα πρωινά χειρουργεία συνεχίζονται.