Breaking News

Σταύρος Σαράφης: Έφυγε από τη ζωή ο «Καίσαρας» του ΠΑΟΚ (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το ελληνικό ποδόσφαιρο και η οικογένεια του ΠΑΟΚ πενθούν την απώλεια του Σταύρου Σαράφη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και θρυλική μορφή της ομάδας της Θεσσαλονίκης νοσηλευόταν από τα μέσα Σεπτεμβρίου, μετά από εγκεφαλικό που υπέστη.


Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έγραψε στο Facebook το μεσημέρι της Πέμπτης (13/10): «Καλό ταξίδι Καίσαρα... Ένας ποδοσφαιριστής που έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στις σελίδες του βιβλίου της ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ένας υπέροχος άνθρωπος που υπηρέτησε τον ΠΑΟΚ για περισσότερα από 45 χρόνια. Ο Ιβάν Σαββίδης, η διοίκηση, το αγωνιστικό τμήμα, τα «παιδιά του» στην Ακαδημία και όλο το προσωπικό της ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του Σταύρου Σαράφη για τον αδόκητο χαμό του. Καλό παράδεισο...».


Επίσης, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δημοσίευσε στο Facebook και βίντεο, το οποίο ανέβηκε και στο επίσημο κανάλι στο Youtube.


Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Ο πρόεδρος Παναγιώτης Μπαλτάκος και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλληπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή Σταύρου Σαράφη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών.

Ο Σταύρος Σαράφης γεννήθηκε στην Επανομή και ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από την τοπική Αναγέννηση. Αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ από το 1968 ως το 1981 και είναι ο μεγαλύτερος σκόρερ του "δικεφάλλου του Βορρά" σε επίπεδο Α΄ Εθνικής κατηγορίας, με 137 γκολ σε 358 αγώνες.

Με την ομάδα της Θεσσαλονίκης κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδος τη σεζόν 1975-76 και το Κύπελλο το 1971-72 και το 1973-74. Υπηρέτησε τον αγαπημένο του ΠΑΟΚ και από άλλα πόστα, ενώ έχει διατελέσει και προπονητής της ομάδας (1988-89, 1993,94, 1996-96 και 1999-00).

Στην Εθνική Ομάδα αγωνίστηκε από το 1969 ως το 1977, κατέγραψε 32 συμμετοχές και πέτυχε 7 γκολ με το εθνόσημο. Είχε αγωνιστεί και στις Εθνικές Νέων, Ελπίδων και Ενόπλων.

Μία από τις τελευταίες του δημόσιες εμφανίσεις πραγματοποιήθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος 2022 ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ (21/05), όταν μαζί με τον Μίμη Δομάζο μετέφεραν το έπαθλο στη θέση του, ως παλαίμαχοι-εκπρόσωποι των δύο φιναλίστ.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».