Breaking News

Υρώ Μανέ: «Την περίοδο που ήμουν πρόεδρος του ΣΕΗ η ανεργία των ηθοποιών είχε χτυπήσει κόκκινο» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Γιώργος Λιάγκας φιλοξένησε στο Πρωινό την Υρώ Μανέ, η οποία μίλησε για το Metoo, ενώ αναφέρθηκε και στην περίοδο που ήταν πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (2012-2014). Η γνωστή ηθοποιός είπε, μεταξύ άλλων, στην εκπομπή του ΑΝΤ1:

«Επί ημερών μου η κρίση ήταν στο αποκορύφωμά της. Η ανεργία των ηθοποιών είχε "χτυπήσει κόκκινο", έφτασε το 95%! Νομίζω οτι ήταν η πιο σκληρή περίοδος για τους ηθοποιούς και το επάγγελμά μας. Το μείζον θέμα ήταν το πώς θα επιβιώσουν οι ηθοποιοί και πώς θα υπογραφούν οι συλλογικές συμβάσεις. Αυτά τα θέματα ήταν τότε σε πρώτο πλάνο.

Δεν πιστεύω ότι δεν υπήρχαν τότε κακoποιητικές συμπεριφορές ή δεν υπήρχαν άνθρωποι που λειτουργούσαν καταχρηστικά. Αυτή η συμπεριφορά ανέκαθεν υπήρχε σε όλες τις εργασίες, ωστόσο εκείνη την περίοδο δεν υπήρχαν αυτά τα θέματα σε πρώτο πλάνο.

Δεν ξέραμε τέτοια γεγονότα και τέτοιες ακραίες καταστάσεις, σαν αυτές που βγήκαν στο φως, αλλά είχαμε ακούσματα. Ωστόσο, δεν βγήκαν στη δημοσιότητα, καθώς υπήρχε στο υποσυνείδητο όλων ότι δεν πρόκειται να γίνει κάτι, δεν θα κινηθεί κάτι....

Για την λεκτική κακoποίηση, που δέχτηκα στο θέατρο πριν ένα χρόνο, θα μπορούσα να είχα πει περισσότερα. Δεν το έκανα γιατί πήρε την οδό που ήθελα. Δεν ήθελα να διεκδικήσω οικονομικό όφελος από όλο αυτό ή να προχωρήσω δικαστικά. Ήθελα να το κάνω ορατό και να είμαι καλά με τη συνείδησή μου, ώστε να μπορώ να κοιτάξω στα μάτια την κόρη μου και τα νεότερα παιδιά...».