Breaking News

Θ. Τσαλταμπάσης: Η σειρά «Φλόγα και άνεμος» και η παράσταση «Φιλιά, Όσκαρ» - «Eίναι ευλογία που με λένε κωμικό» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στο πλατό της εκπομπής «Χαμογέλα και Πάλι» φιλοξενήθηκε ο Θανάσης Τσαλταμπάσης, ο οποίος συμμετέχει στη σειρά «Φλόγα και Άνεμος» της ΕΡΤ.

Ο αγαπημένος ηθοποιός είπε στη Σίσσυ Χρηστίδου: «Πορεύομαι πάντα με τις εσωτερικές μου ανάγκες. Ειδικά στη δουλειά μου, αν κάτι δεν μου δημιουργήσει μία καλλιτεχνική ανησυχία δεν το κάνω, ακόμα κι αν οι πειρασμοί - εννοώ κυρίως τους οικονομικούς - είναι μεγάλοι. Πρέπει κάτι να με κεντρίσει και πάντα αφουγκράζομαι την εποχή... Στη δουλειά μας δεν μπορείς να πάρεις μια απόφαση «ναρκισσιστικά» για τον εαυτό σου... Τα έργα, οι ρόλοι και οι επιλογές μου έχουν να κάνουν όχι με την επικαιρότητα, αλλά με τον "παλμό" της κοινωνίας».

Όταν ρωτήθηκε για τον «κόντρα» ρόλο του στη σειρά της ΕΡΤ, ο Θανάσης Τσαλταμπάσης τόνισε: «Η μάζα του κόσμου με έχει συνδυάσει με την κωμωδία, που για μένα είναι ευλογία το ό,τι με λένε κωμικό και μπορώ και κάνω τους άλλους να γελάνε... Ένας ηθοποιός δεν απαραίτητα και κωμικός, αλλά ένας κωμικός είναι σίγουρα και ηθοποιός. Πιστεύω στις δυνάμεις μου και όταν μου δίνεται η ευκαιρία, ανοίγω τη γκάμα μου και δείχνω προς τα έξω τα πράγματα που μπορώ να κάνω».

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στην παράσταση «Φιλιά, Όσκαρ» στην οποία πρωταγωνιστεί, που ανεβαίνει στο Θέατρο Αθηνών, σε σκηνοθεσία από τον Τσέζαρις Γκραουζίνις.

Στην παράσταση παίζουν οι: Θανάσης Τσαλταμπάσης, Αγοραστή Αρβανίτη, Ισαβέλλα Κασιμάτη, Τάσος Θεοφιλάτος, Ελένη Νάτση και Edgen Lame.

Υπόθεση: Ο δεκάχρονος Όσκαρ ζει στο νοσοκομείο, γιατί υποφέρει από μια βαριά μορφή λευχαιμίας. Κάποια στιγμή μαθαίνει τυχαία ότι δεν υπάρχει καμιά ελπίδα να θεραπευτεί και ότι πρόκειται να πεθάνει σε λίγες μέρες. Στο αποκορύφωμα της απόγνωσής του, μια εκκεντρική ηλικιωμένη κυρία, γνωστή ως κυρία Ροζ, μια από τις εθελόντριες που κρατούν συντροφιά στα παιδιά του νοσοκομείου, του προτείνει ένα παιχνίδι: να θεωρήσει καθεμιά από τις μέρες που του απομένουν ως μια δεκαετία της ζωής του. Ο Όσκαρ σιγά-σιγά αρχίζει να πιστεύει το παιχνίδι και, κατά τη διάρκεια των τελευταίων του έντεκα ημερών, βιώνει μια πλήρη ζωή γεμάτη γεγονότα: έpωτες, γάμο, προδοσίες, αποχαιρετισμούς, επιστροφές, καβγάδες, αγκαλιές, δάκρυα, συγχώρεση. Τελικά πεθαίνει, πιστεύοντας ότι έφτασε την ηλικία των 110 ετών, ικανοποιημένος και ευχαριστημένος που κατάφερε να ζήσει μια ζωή συναρπαστική.

Σκέφτηκε ποτέ να παρατήσει τη δουλειά του; «Κάποια στιγμή είχα "λυγίσει" γιατί ένιωσα ότι έδωσα τα πάντα και δεν εισέπραξα αυτά που άξιζα. Αλλά η εμπειρία που βιώνεις όταν ανεβαίνεις στη σκηνή σου δίνει δύναμη και λες "αξίζει να το παλέψω κι άλλο και να προσπαθήσω"... Είναι τόσο "μαγική" αυτή η δουλειά, που δύσκολα την παρατάς...», τόνισε στο τέλος ο Θανάσης Τσαλταμπάσης.

Δείτε το βίντεο του Mega.