Breaking News

Δύσκολες ώρες για τη Jennifer Aniston - Πέθανε ο ελληνικής καταγωγής πατέρας της (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Την απώλεια του ηθοποιού και πατέρα της, John Aniston, πενθεί η Jennifer Aniston. Τη δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε η ίδια η ηθοποιός τη Δευτέρα (14/11).

«Γλυκέ μου μπαμπά... John Anthony Aniston. Ήσουν ένας από τους πιο υπέροχους ανθρώπους που γνώρισα ποτέ. Είμαι τόσο ευγνώμων που πέταξες στους ουρανούς ήρεμα - και χωρίς πόνο. Και μάλιστα στις 11/11! Είχες πάντα τέλειο timing. Αυτός ο αριθμός θα έχει για πάντα ένα ακόμα μεγαλύτερο νόημα για μένα τώρα. Θα σε αγαπώ μέχρι το τέλος του χρόνου. Μην ξεχάσεις να με επισκέπτεσαι», έγραψε σε ανάρτησή της στο Instagram, στην οποία δημοσίευσε μία σειρά από φωτογραφίες.


John Anthony Aniston  (Τζον Άνθονι Άνιστον)

Όπως αναφέρει η wikipedia, ο John Anthony Aniston - κατά κόσμον Γιάννης Αναστασάκης - γεννήθηκε στην Κρήτη στις 24 Ιουλίου 1933. Ο ελληνικής καταγωγής Αμερικανός ηθοποιός ήταν περισσότερο γνωστός για τον ρόλο του ως Βίκτωρ Κυριάκης (Victor Kiriakis) στη δραματική σειρά του NBC "Days of Our Lives", στην οποία ξεκίνησε τον Ιούλιο του 1985 και έπαιζε συνεχώς από τότε. Ο ρόλος του χάρισε μια υποψηφιότητα για το Βραβείο Emmy στην κατηγορία Β' Ανδρικού Ρόλου σε δραματική σειρά το 2017. 

Η οικογένεια έφυγε από την Κρήτη για τις Ηνωμένες Πολιτείες όταν ο John Aniston ήταν δύο ετών. Ο πατέρας του αγγλοποίησε τα ονόματα της οικογένειας όταν έφτασαν στην Αμερική. Η οικογένεια εγκαταστάθηκε στο Τσέστερ της Πενσιλβάνιας, όπου είχε εστιατόριο.

Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνιας με πτυχίο στις Θεατρικές Τέχνες, ενώ έγινε μέλος της αδελφότητας Α-Χ-Ρ. Μετά το κολέγιο, υπηρέτησε στο Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών ως αξιωματικός πληροφοριών στον Παναμά φτάνοντας τον βαθμό του υπολοχαγού. 

Ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός το 1962 στη σειρά "87th Precinct" στο επεισόδιο "New Man in the Precinct". Εμφανιζόταν τακτικά σε σαπουνόπερες από το 1969, όταν εντάχθηκε για πρώτη φορά στη σειρά "Days of Our Lives" ως Έρικ Ρίτσαρντς, τον οποίο έπαιξε μέχρι το 1970. Το 1975, εντάχθηκε στο καστ της σειράς "Love of Life" ως Έντι Αλεάτα, εμφανιζόμενος σε ένα επεισόδιο. Επέστρεψε στο καστ της σειράς "Days of Our Lives" για δεύτερη φορά, αυτή τη φορά ως Βίκτωρ Κυριάκης, τον Ιούλιο του 1985, όπου συνέχισε να παίζει τον ίδιο ρόλο.

Είχε παίξει, επίσης, μικρούς ρόλους στις τηλεοπτικές σειρές "Airwolf", "Οικογένεια Γκίλμορ" και "The West Wing", ενώ είχε κάνει γκεστ εμφανίσεις στις σειρές "Μάχη" (1964), "My Big Fat Greek Life" (2002), "Σταρ Τρεκ: Βόγιατζερ - Σχεδιάζοντας τα νέα σύνορα" (2001), "American Dreams", "Journeyman" και "Mad Men".

Απέκτησε μια κόρη, τη Τζένιφερ Άνιστον, με την πρώτη του σύζυγο, Νάνσι Ντάου, και έναν γιο, τον Αλεξάντερ, με τη δεύτερη σύζυγό του, Σέρι Ρούνεϊ (την οποία γνώρισε ενώ συμπρωταγωνιστούσε στο Love of Life). Είχε, επίσης, έναν θετό γιο, τον Τζον T. Μέλικ, από τον προηγούμενο γάμο της Νάνσι, τον οποίο μεγάλωσε από μικρό παιδί.


Με πληροφορίες από: wikipedia