Breaking News

Φονική έκρηξη με νεκρούς και δεκάδες τραυματίες στην Κωνσταντινούπολη (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Φονική έκρηξη σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής (13/11) σε πολυσύχναστη περιοχή της κεντρικής Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του BBC, οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 81 τραυματίστηκαν.

Ο κυβερνήτης της τουρκικής πόλης Αλί Γερλικάγια δήλωσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 16:20 το απόγευμα της Κυριακής (τοπική ώρα) στον εμπορικό πεζόδρομο Ιστικλάλ, στην περιοχή της πλατείας Ταξίμ.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ανακοίνωσε ότι συνελήφθη ένας ύποπτος,  χωρίς να διευκρινίσει αν πρόκειται για άνδρα ή γυναίκα.

Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι είπε ότι η έκρηξη πιστεύεται ότι ήταν τρομοκρατική επίθεση που έγινε από γυναίκα.

Από την πλευρά του ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι οι δράστες θα τιμωρηθούν όπως τους αξίζει.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Bekir Bozdag είπε στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ότι μια γυναίκα είχε καθίσει σε ένα παγκάκι στην περιοχή για περισσότερα από 40 λεπτά, αποχωρώντας λίγα λεπτά πριν από την έκρηξη.

Η υπουργός της κυβέρνησης Ντέρια Γιανίκ έγραψε σε tweet ότι ένας υπάλληλος του κυβερνητικού υπουργείου και η μικρή του κόρη ήταν μεταξύ των θυμάτων.

Η οδός Ιστικλάλ - μια από τις κύριες αρτηρίες της πόλης που συνήθως είναι γεμάτη καταναλωτές - είχε γίνει στόχος βομβιστή αυτοκτονίας το 2016, επισημαίνει το BBC.




Πληροφορίες από: BBC