Breaking News

Φονική κατολίσθηση στην Ιταλία: Αγωνία για τους αγνοούμενους - Ένα βρέφος και παιδιά μεταξύ των θυμάτων (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Αυξήθηκε χθες (Κυριακή, 27/11) ο αριθμός των νεκρών από την κατολίσθηση λάσπης, που προκλήθηκε από τις έντονες βροχοπτώσεις στο νησί Ίσκια, στα ανοιχτά της Νάπολης, στην Ιταλία.

Σύμφωνα με το CBS News, τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν την Κυριακή ότι οι ομάδες έρευνας και διάσωσης εντόπισαν επτά νεκρούς, θαμμένους σε λάσπη και συντρίμμια.

Μεταξύ των θυμάτων, ένα βρέφος 3 εβδομάδων, οι γονείς του, δύο παιδιά (μία 5χρονη και ο 11χρονος αδερφός της), ένας 31χρονος κάτοικος του νησιού κι ένας Βούλγαρος τουρίστας. Το Euronews μετέδωσε ότι το βρέφος και τα δύο παιδιά είναι αδέρφια.

Ο νομάρχης της Νάπολης, Claudio Palomba, επιβεβαίωσε ότι πέντε άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, εκφράζοντας τους φόβους του ότι είναι θαμμένοι κάτω από τη λάσπη.

Η κατολίσθηση σημειώθηκε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου (26/11), στη μικρή πόλη Casamicciola Terme, που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού Ίσκια. 

Ο χείμαρρος από λάσπη και συντρίμμια ξερίζωσε δέντρα, κατέκλυσε κτίρια, προκάλεσε ζημιές σε σπίτια και παρέσυρε αυτοκίνητα στη θάλασσα.


«Συνεχίζουμε την έρευνα με ραγισμένη την καρδιά μας, γιατί μεταξύ των αγνοουμένων είναι και ανήλικοι», δήλωσε στη RAI ο Giacomo Pascale, δήμαρχος της γειτονικής πόλης Lacco Ameno.

«Προσεύχομαι για τα θύματα, για όσους υποφέρουν και για όσους συμμετέχουν στη διάσωση», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος κατά την καθιερωμένη κυριακάτικη ευλογία στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. 

Ο νομάρχης της Νάπολης, Claudio Palomba, δήλωσε την Κυριακή ότι 30 σπίτια έχουν πλημμυρίσει, περισσότεροι από 200 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψεις τις οικείες τους, ενώ πέντε άτομα τραυματίστηκαν.


Πληροφορίες από: CBS News