Breaking News

Πέθανε ο σκηνοθέτης και διάσημος κασκαντέρ του Χόλιγουντ James Winburn (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών ο James Winburn, ο σκηνοθέτης και διάσημος κασκαντέρ, που ντούμπλαρε τον χαρακτήρα του Michael Myers σε εμβληματικές σκηνές του αρχικού "Halloween".

Σύμφωνα με το Deadline, o James Winburn άφησε την τελευταία του πνοή το περασμένο Σάββατο 19 Νοεμβρίου σε νοσοκομείο στο Λος Άντζελες, μετά από μια σύντομη ασθένεια.

Ο θάνατός του ανακοινώθηκε από τον μάνατζέρ του Peter DeLorme, ο οποίος δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένη αιτία θανάτου.

Ο James Winburn είχε συμμετάσχει σε εκατοντάδες παραγωγές, από κλασικές τηλεοπτικές σειρές δράσης της δεκαετίας του 1970 και του 1980, συμπεριλαμβανομένων των "McLoud", "The Six Million Dollar Man" και "The Bionic Woman", μέχρι ταινίες όπως "The Poseidon Adventure", "The Fog", "The Stunt Man", "Escape From New York" και "TRON".

Ήταν περισσότερο γνωστός για τη συμμετοχή του σε εμβληματικές σκηνές του αρχικού "Halloween" (1978) του John Carpenter, όπου ντούμπλαρε τον χαρακτήρα του Michael Myers, γνωστός και ως "The Shape". Συγκεκριμένα, φορώντας τη μάσκα του Michael Myers, ντούμπλαρε τον ηθοποιό Tony Moran, όταν ο χαρακτήρας που υποδύθηκε, πυροβολήθηκε επανειλημμένα από τον Dr. Samuel Loomis (Donald Pleasence) και έπεσε από ένα μπαλκόνι.

Μεταξύ των ηθοποιών που ντούμπλαρε ο Peter O'Toole, ο Barry Bostwick, ο Stan Lee, ο Chevy Chase, ο George Hamilton, ο David Hasselhoff κ.α.

Ο James Winburn σκηνοθέτησε και ταινίες, συμπεριλαμβανομένων των "Miami Beach Cops" (1993), "The Death Merchant" (1991) και "Evil Altar" (1988).