Breaking News

Μ. Αντωνοπούλου: «Λένε ότι πέρασαν τα 30 και θα παντρευτούν για τον κοινωνικό περίγυρο, λυπάμαι που γίνεται αυτό» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Για το ισχυρό στερεότυπο του γάμου συζήτησαν το πρωί του Σαββάτου (12/11) η δημοσιογράφος Μπάγια Αντωνοπούλου και η ψυχολόγος Ιωάννα Θεοδωρακοπούλου στην εκπομπή «Όλα για τη Ζωή μας» του Μιχάλη Κεφαλογιάννη.

«Μετά τα 30 κάνουν στις γυναίκες τις γνωστές περίεργες ερωτήσεις σχετικά με το πότε θα παντρευτούν και θα αποκτήσουν παιδί. Ενώ έχουμε εξελιχθεί σαν κοινωνία, νομίζω ότι υπάρχει ακόμα αυτή η νοοτροπία... "Έγινες 30, τι θα γίνει, κανένα παιδάκι;"...», τόνισε η Μπάγια Αντωνοπούλου.

«Το στερεότυπο του γάμου στην Ελλάδα είναι αρκετά ισχυρό γιατί - καλώς ή κακώς - συνδέεται με την οικογένεια. Τώρα το τι ακριβώς σημαίνει οικογένεια κι εκεί ακολουθούν στερεότυπα. Η οικογένεια μπορεί να μην είναι απαραίτητα και με παιδιά, μπορεί να είναι κάτι άλλο», σχολίασε η  Ιωάννα Θεοδωρακοπούλου.

Η δημοσιογράφος του Mega επισήμανε στη συνέχεια: «Πολλά ζευγάρια στην ηλικία μου - είμαι τώρα 33 ετών -, όπως και φίλες μου, λένε ότι πέρασαν τα 30 και θα παντρευτούν για τον κοινωνικό περίγυρο και όχι για τον πραγματικά συντροφικό δεσμό. Και λυπάμαι που γίνεται αυτό...».

«Εγώ θα έκανα ένα γάμο - θρησκευτικό ή πολιτικό - εάν ήμουν σίγουρη ότι με αυτόν τον άνθρωπο θα ήθελα να γεράσω μαζί. Όχι επειδή "ήρθε η ώρα να κάνεις παιδί" ή "ήρθε η ώρα να αποκατασταθείς". Και γι' αυτό δεν έχω παντρευτεί μέχρι τώρα» πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, η Μπάγια Αντωνοπούλου.

Δείτε το βίντεο του Mega.