Breaking News

Νίκος Κουρής: «Δεν χόρταινα και δεν ξεδιψούσα ποτέ... Το ζάχαρό μου έφτασε στο 600 και έπεσα σε κώμα» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στο πλατό της εκπομπής «Όλα για τη Ζωή μας» φιλοξενήθηκε ο Νίκος Κουρής, ο οποίος έχει μιλήσει ανοιχτά και στο παρελθόν για τη μάχη που δίνει με τον διαβήτη τύπου 1. Ο γνωστός ηθοποιός είπε στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη:

«Δεν το έλεγα γενικώς, όπως θα όφειλα και θα ήταν χρήσιμο. Οφείλω να το πω σε σχέση με τον εαυτό μου. Δηλαδή, είναι καλό να ξέρει κάποιος ότι έχω αυτό το πρόβλημα για να γνωρίζει τι πρέπει να κάνει αν πάθω κάτι, είναι χρήσιμο. Πολλοί διαβητικοί δεν το λένε γιατί υπάρχει μεγάλη μυθολογία στην Ελλάδα γύρω από το διαβήτη. Όταν εγώ το έπαθα το 1987, με είχαν για "τελειωμένο"...

Ο διαβήτης είναι η πιο παρεξηγημένη έλλειψη ινσουλίνης στον τύπο 1. Όλοι οι άνθρωποι φοβούνται ότι θα πάθουν διαβήτη. Δεν χρειάζεται να γίνεις διαβητικός για να προσέχεις τι βάζεις στο σώμα σου. 

Θυμάμαι ότι, στην τρίτη Γυμνασίου, δεν πήγαινα στο σχολείο για 2 μήνες. Έπινα πολύ νερό και, για κάποιο λόγο, έτρωγα πολλά γλυκά. Δεν χόρταινα ποτέ και δεν ξεδιψούσα ποτέ. Όταν το ζάχαρό μου έφτασε στο 600 έπεσα σε κώμα. Το ανακαλύψαμε τυχαία σε μία ιδιωτική κλινική. Αρχικά μου έλεγαν ότι έχω σκωληκοειδίτιδα, μάλιστα κόντεψαν να μου κάνουν επέμβαση...

Μπορείς να κάνεις τα πάντα. Δεν θεωρώ ότι είναι νόσος ο διαβήτης, πιστεύω ότι είναι μια έλλειψη και χρειάζεται μία συστηματική διαχείριση. Η ινσουλίνη είναι ένα "υπερόπλο" στα χέρια μας...

Η ινσουλίνη, που μπορείς να την βάλεις μόνος σου, είναι μία μικρή εξίσωση, που έχει σχέση με την ψυχική σου κατάσταση, το πόσο αθλείσαι, το πόσο τρως και σε τι ποσότητες.

Στην αρχή πέρασα μεγάλη κατάθλιψη, πέρασα 10 χρόνια μεγάλης αυτοκαταστροφής. Όλα είναι μέσα στο παιχνίδι της ζωής και δεν πρέπει να μας αγχώνει αυτό. Ό,τι χρειαστεί να περάσεις για να φτάσεις στο φως, πρέπει να το περάσεις. Εγώ πέρασα πολύ σκοτάδι. Ξέρω και ανθρώπους που είναι σαν να μην το έχουν πάθει ποτέ...».

Στη συνέχεια μίλησε για τον διαβήτη και η Καθηγήτρια Παθολογίας - Μεταβολικών Νοσημάτων του Πανεπιστημίου Αθηνών, Εριφύλη Χατζηαγγελάκη.

Δείτε το βίντεο του Mega.