Breaking News

O Elon Musk επανέφερε τον λογαριασμό του Donald Trump στο Twitter (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter,  Elon Musk, ανέφερε ότι ο λογαριασμός του Donald Trump αποκαταστάθηκε μετά από «δημοσκόπηση» μεταξύ των χρηστών.

«Ο κόσμος μίλησε», έγραψε στο Twitter ο δισεκατομμυριούχος, σημειώνοντας ότι το 51,8% ψήφισαν υπέρ της άρσης της απαγόρευσης.


Ωστόσο - σύμφωνα με το BBC - ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ μπορεί να μην επιστρέψει στην πλατφόρμα, καθώς σημείωσε νωρίτερα: «Δεν βλέπω κανένα λόγο γι' αυτό».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του BBC, o λογαριασμός του Donald Trump ανεστάλη το 2021 λόγω του κινδύνου υποκίνησης βίας. Η προηγούμενη διοίκηση του Twitter προχώρησε στη συγκεκριμένη κίνηση λίγες μόλις ημέρες αφότου οι υποστηρικτές του Trump είχαν εισβάλλει στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, στην Ουάσιγκτον, στις 6 Ιανουαρίου 2021. Εκατοντάδες ταραξίες μπήκαν στο συγκρότημα καθώς το Κογκρέσο προσπαθούσε να πιστοποιήσει τη νίκη του Joe Biden στις προεδρικές εκλογές. Η βία που ακολούθησε οδήγησε στο θάνατο τεσσάρων πολιτών κι ενός αστυνομικού.

Αμέσως μετά τις ταραχές, οι λογαριασμοί του Trump σε Facebook, Instagram και YouTube ανεστάλησαν επίσης. Αρκετούς μήνες αργότερα, ξεκίνησε τη δική του πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, την Truth Social.

Ο Donald Trump ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ το 2024.

Ο Elon Musk, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, ανέλαβε τον έλεγχο του Twitter τον Οκτώβριο, έναντι τιμήματος 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μάλιστα, ξεκίνησε αμέσως μια σειρά ριζικών αλλαγών στον κολοσσό των social media, εν μέσω ανησυχιών ότι μπορεί να χαλαρώσει τους κανονισμούς του Twitter για τη ρητορική μίσους και την παραπληροφόρηση.

Δείτε το σχετικό βίντεο του Mega.


Πληροφορίες από: BBC