Breaking News

Σταμάτησε προσωρινά η διαδικασία έξωσης της Ιωάννας Κολοβού (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η διαδικασία έξωσης της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού σταμάτησε χθες (21/11), μετά από παρέμβαση πολιτών και βουλευτών, που βρέθηκαν στο σημείο.

Νωρίτερα, είχαν σπάσει την πόρτα για να τη βγάλουν έξω και να την απομακρύνουν, προκειμένου να της κάνουν έξωση από το μοναδικό της σπίτι, για χρέος 15.000 ευρώ από πιστωτική κάρτα.

Η ΕΛ.ΑΣ. τόνισε ότι δεν έσπασαν οι αστυνομικοί την πόρτα, αλλά ο κλειδαράς. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, ανέφερε: «Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα αναφερόμενα σε σημερινές αναρτήσεις ιστοσελίδων περί άσκησης σωματικής βίας σε βάρος ημεδαπής, έπειτα από διαδικασία έξωσης από την οικία της, στην περιοχή του Ζωγράφου, από αρμόδιο δικαστικό επιμελητή, πρωινές ώρες σήμερα 21-11-2022, διαδικασία για την οποία ζητήθηκε η συνδρομή της αστυνομίας από τον δικαστικό επιμελητή».

Η σπασμένη πόρτα έχει αντικατασταθεί. Το σπίτι ανήκει πλέον σε άλλο ιδιοκτήτη, ωστόσο υπήρξε «πάγωμα» της διαδικασίας, μετά τη χθεσινή παρέμβαση πολιτών, που κατάφεραν να μπουν στο σπίτι και βουλευτών (της Όλγας Γεροβασίλη του ΣΥΡΙΖΑ, του Κρίτωνα Αρσένη του ΜέΡΑ25 και του Χρήστου Κατσώτη του ΚΚΕ), που βρέθηκαν στο σημείο.

Η Ιωάννα Κολοβού έμεινε στο σπίτι το βράδυ και αναζητείται πλέον άλλη στέγη. Το πρωί της Τρίτης (22/11), μίλησε στον δημοσιογράφο Φάνη Καραμπατσάκη, που την επισκέφτηκε με την κάμερα του Open.


Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΕΣΗΕΑ, η οποία αναφέρει:

«Εκφράζουμε για μία ακόμη φορά την αμέριστη συμπαράστασή μας στη συνάδελφο Ιωάννα Κολοβού, που έχασε το μοναδικό της σπίτι για οφειλή ύψους 15.000 ευρώ!

Η συνάδελφος είναι μία από τους εκατοντάδες δημοσιογράφους, που έχουν περιέλθει σε τρομερά δεινή θέση την τελευταία δεκαετία, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που χτύπησε ανελέητα όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ.

Δυστυχώς, τα αποτελέσματα της ανεργίας και της ανέχειας, που ξεκίνησαν με το κλείσιμο εφημερίδων ήδη πριν το 2009, τώρα κορυφώνονται, με τους πλειστηριασμούς των ακίνητων περιουσιακών στοιχείων για χρέη, επειδή οι οφειλέτες έχουν πραγματική αδυναμία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο δηλώνει ότι θα σταθεί αρωγός στη συνάδελφο Ιωάννα Κολοβού προκειμένου να αντιμετωπίσει τη δύσκολη αυτή κατάσταση».