Breaking News

Βρετανία: Πέταξαν αυγά στον Κάρολο και την Καμίλα (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ένας νεαρός άνδρας συνελήφθη από την αστυνομία την Τετάρτη (9/11), καθώς φάνηκε να πετάει αυγά στον βασιλιά Κάρολο και τη σύζυγό του Καμίλα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο Γιορκ.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Guardian, αρκετοί αστυνομικοί εθεάθησαν να ακινητοποιούν τον ύποπτο στο έδαφος, πίσω από την προσωρινή περίφραξη που είχε στηθεί στο αξιοθέατο Micklegate Bar για την επίσκεψη του βασιλικού ζεύγους.

Ο βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα έγιναν δεκτοί στην πόλη από τους τοπικούς αξιωματούχους, όταν ένας διαδηλωτής τους πέταξε τρία αυγά.

Μάλιστα, ο άνδρας ακούστηκε να τους αποδοκιμάζει, φωνάζοντας «Αυτή η χώρα χτίστηκε με το αίμα σκλάβων».

Ένα από τα αυγά φάνηκε να «αποκρούεται» από τη σερίφη του Γιορκ, Suzie Mercer, που ήταν μέρος της ομάδας των αξιωματούχων που υποδέχτηκε τον βασιλιά.

Μερικοί άνθρωποι στο πλήθος άρχισαν να φωνάζουν «Θεέ σώσε τον βασιλιά», ενώ κάποιοι άλλοι φώναξαν «ντροπή σου» στον διαδηλωτή.

Καθώς η αστυνομία κρατούσε τον άνδρα, ο Κάρολος φαινόταν αμήχανος και συνέχισε να χαιρετίζει το πλήθος.

Ο νεαρός διαδηλωτής, που συνελήφθη από την αστυνομία, φέρεται να ήταν πρώην υποψήφιος του κόμματος των Πρασίνων.


Ο βασιλιάς και η βασίλισσα επισκέφθηκαν την κομητεία Γιορκσάιρ για να πραγματοποιήσουν μια σειρά από επαφές. Στο Γιορκ βρέθηκαν για να παρευρεθούν στα αποκαλυπτήρια ενός αγάλματος της βασίλισσας Ελισάβετ Β', του πρώτου που τοποθετήθηκε στην περιοχή μετά το θάνατό της.

Μιλώντας στην τελετή στο York Minster, ο Κάρολος είπε: «Η αείμνηστη βασίλισσα ήταν πάντα σε εγρήγορση, κατά τη διάρκεια της ζωής της, για την ευημερία του λαού της».


Πληροφορίες από: Guardian