Breaking News

Μουντιάλ 2022: Θλίψη για την απώλεια του δημοσιογράφου Grant Wahl (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ένας από τους πιο γνωστούς αθλητικογράφους στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Grant Wahl, πέθανε στο Κατάρ, ενώ κάλυπτε τον αγώνα του Μουντιάλ ανάμεσα στην Αργεντινή και την Ολλανδία. 

Σύμφωνα με το BBC, o 48χρονος Grant Wahl κατέρρευσε σε χώρο του «Lusail Stadium», όταν ξεκίνησε η παράταση του αγώνα Αργεντινής - Ολλανδίας το βράδυ της Παρασκευής (9/12).

Έλαβε άμεση ιατρική περίθαλψη επί τόπου, η οποία συνεχίστηκε καθώς μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Hamad, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι μπορεί να υπέστη έμφραγμα, αλλά αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.

Τον περασμένο μήνα, ο διακεκριμένος ποδοσφαιρικός δημοσιογράφος συνελήφθη για σύντομο χρονικό διάστημα από τις αρχές του Κατάρ, επειδή προσπάθησε να εισέλθει σε ένα γήπεδο φορώντας μια μπλούζα ουράνιου τόξου, για να υποστηρίξει τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Ανακοίνωση για την απώλειά του εξέδωσε η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου των ΗΠΑ, η οποία εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Σε μήνυμά της στο Twitter, η σύζυγός του, Céline Gounder, είπε ότι βρίσκεται σε «απόλυτο σοκ», προσθέτοντας ότι ήταν «τόσο ευγνώμων» για την υποστήριξη που είχε από φίλους.


Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του BBC, ο Grant Wahl γιόρτασε τα 48α γενέθλιά του την Πέμπτη (8/12) με φίλους του στο Κατάρ, μια μέρα πριν καταρρεύσει.

Την περασμένη Δευτέρα (5/12) είχε γράψει στον ιστότοπό του ότι δεν ήταν καλά τις τελευταίες 10 ημέρες και πως έπαιρνε μία σειρά αντιβιοτικών για «ύποπτη βρογχίτιδα».

«Αυτό που ήταν κρυολόγημα τις τελευταίες 10 ημέρες μετατράπηκε σε κάτι πιο σοβαρό τη νύχτα του αγώνα ΗΠΑ - Ολλανδίας, μπορούσα να νιώσω το πάνω μέρος του στήθoυς μου να δέχεται ένα νέο κύμα πίεσης και δυσφορίας. Δεν είχα Covid (κάνω τακτικά τεστ εδώ), αλλά πήγα στην κλινική και μου είπαν ότι μάλλον έχω βρογχίτιδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.