Breaking News

Έφυγε από τη ζωή ο Kim Simmonds (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή ο Kim Simmonds, ο «ηγέτης» του τελευταίου κύματος - μετά τους Beatles - blues rock βρετανικών συγκροτημάτων. Ήταν ο ιδρυτής, κιθαρίστας, βασικός τραγουδοποιός και το μόνο σταθερό μέλος του συγκροτήματος Savoy Brown. 

Σύμφωνα με το Deadline, τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε το συγκρότημα στο Facebook.

O Kim Simmonds, με καταγωγή από την Ουαλία, έφυγε από τη ζωή την περασμένη Τρίτη (13/12), σε ηλικία 75 ετών. O μουσικός έδινε μάχη με τον καρκίνο του παχέος εντέρου, σταδίου 4, μια πολύ σπάνια μορφή που δεν αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 1% των περιπτώσεων.

Οι Savoy Brown (αρχικά Savoy Brown Blues Band) δημιουργήθηκαν στο Battersea, στο νοτιοδυτικό Λονδίνο, το 1967 (η wikipedia αναφέρει ως έτος ίδρυσης το 1965). Ως μέρος του κινήματος blues rock στα τέλη της δεκαετίας του 1960, σημείωσαν επιτυχία κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου προώθησαν τα άλμπουμ τους με ασταμάτητες περιοδείες. 

Γεννημένος στις 5 Δεκεμβρίου 1947 στο Newbridge, στα νότια της Ουαλίας, ο Kim Simmonds ήταν το μοναδικό σταθερό μέλος του συγκροτήματος από την ίδρυσή του μέχρι τον θάνατό του.

Όπως αναφέρει το Deadline, ο Simmonds παρέμεινε ενεργός μουσικός μέχρι φέτος, ανακοινώνοντας κάποια στιγμή μέσα στο 2022, στον ιστότοπό του συγκροτήματος, ότι έπρεπε να ακυρώσει τις συναυλίες για το υπόλοιπο της χρονιάς, λόγω της μάχης του με τον καρκίνο.

Ανάμεσα στα αξιοσημείωτα άλμπουμ του γκρουπ τα "Hellbound Train", "Street Corner Talking" και "Goin' to the Delta".

Μεταξύ των πιο εμπορικών τραγουδιών το "Hellbound Train" από το ομώνυμο άλμπουμ, το "I'm Tired - Where Am I" και το "Tell Mama".

Ο Kim Simmonds - που εισήχθη στο Hollywood Rockwalk το 1998 - άφησε πίσω του τη σύζυγό του, Deborah και την κόρη του, Eve.