Breaking News

Star Trek: Πέθανε η ηθοποιός και τραγουδίστρια Maggie Thrett (videos+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών η Maggie Thrett, η ηθοποιός και τραγουδίστρια που ήταν περισσότερό γνωστή για το ρόλο της ως Ruth στο αξιομνημόνευτο επεισόδιο "Mudd's Women" της αρχικής σειράς "Star Trek" (1966-1969), το οποίο προβλήθηκε στις 13 Οκτωβρίου 1966 (σύμφωνα με το IMDb).

Σύμφωνα με το Deadline, τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου της ανακοίνωσε η οικογένειά της. Η Thrett έφυγε από τη ζωή πριν λίγες ημέρες (18 Δεκεμβρίου). 

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, το "Mudd's Women" είναι ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα επεισόδια του "Star Trek" της δεκαετίας του 1960, κυρίως γιατί εμφανίστηκαν τρεις εκπληκτικά όμορφες γυναίκες (Maggie Thrett, Karen Steele και Susan Denberg), οι οποίες φάνηκε να έχουν "περίεργες" δυνάμεις πάνω στα αρσεvικά μέλη του Enterprise.


Το μυστικό τους ήταν ότι γίνονταν και όμορφες και ακαταμάχητες, παίρνοντας το φάρμακο "Αφροδίτη", που τους έδωσε ο Harry Mudd (Roger Carmel).


Αν και ο Roger Carmel ήταν γείτονάς της, η Maggie Thrett έπρεπε να περάσει από οντισιόν για τον ρόλο.

«Είμαι συγκλονισμένη που χρόνια αργότερα είμαι περισσότερο γνωστή γι' αυτό το επεισόδιο. Είμαι για πάντα στην ιστορία της τηλεόρασης. Τουλάχιστον δεν ήταν κακό, οπότε δεν ντρέπομαι γι' αυτό. Κάποια εταιρεία επικοινώνησε μαζί μου για να πουλήσει το αυτόγραφό μου σε κάρτες Star Trek. Με πληρώνουν και μεταπωλούν σε αυτά τα συνέδρια Star Trek. Με κάλεσαν μια φορά, αλλά "δεν μου βγήκε"», είπε η Maggie Thrett το 2017 στον Tom Lisanti (βραβευμένος συγγραφέας και ιστορικός κινηματογράφου που ειδικεύεται στο Χόλιγουντ).

Και πρόσθεσε: «Θυμάμαι ότι χτυπήσαμε το... Golden Overtime εκείνη την ημέρα (των γυρισμάτων). Ήμασταν εκεί από τις 4 περίπου το πρωί έως τις 9 ή 10 το βράδυ... Δεν ήθελαν να πληρώσουν... Έπρεπε να παλέψω γι' αυτό μέσω του Screen Actors Guild (αμερικανικό εργατικό σωματείο που εκπροσωπεί ηθοποιούς). Δεν τους αρέσει όταν το κάνεις αυτό και επηρεάζει τις πιθανότητές σου να συμμετέχεις ξανά στη σειρά. Πήρα τα χρήματά μου και δεν αισθάνθηκα έκπληξη όταν δεν με προσκάλεσαν ξανά. Χρόνια αργότερα έλαβα ένα γράμμα από τον Gene Roddenberry (σεναριογράφος) για να χαρίσω τα "υπολείμματά" μου στη φιλανθρωπική του οργάνωση, αλλά αρνήθηκα».

Η Maggie Thrett γεννήθηκε στις 18 Νοεμβρίου 1946. Το πραγματικό της όνομα ήταν Diane Pine. Εμφανίστηκε σε μια σειρά από γνωστά σίριαλ της τότε εποχής. Μεταξύ άλλων έπαιξε σε δύο επεισόδια στο "The Wild Wild West" (1965-1969) και σε ένα επεισόδιο στα "Η Jeannie και το τζίνι" (1965-1970) και "McCloud" (1970-1977).

Συμπρωταγωνίστησε, επίσης, δίπλα στους Christopher Jones, Yvette Mimieux και Judy Pace στην κωμωδία "Three In the Attic" του 1968, η οποία έγινε εκείνη τη χρονιά η μεγαλύτερη εισοδηματική επιτυχία της American International Pictures. Η ταινία και η Thrett έκαναν μια σύντομη εμφάνιση στο "Once Upon a Time in Hollywood" (2019) του Quentin Tarantino, καθώς μια διαφήμιση για την ταινία προβλήθηκε στην τηλεόραση κατά τη διάρκεια μιας σκηνής.

Ως τραγουδίστρια, η Maggie Thrett είχε μια μικρή επιτυχία με το σινγκλ "Soupy", το οποίο ήταν παραγωγή του Bob Crewe, ο οποίος ήταν αυτός που την έπεισε να αλλάξει το όνομά της.


Τον Μάιο του 1970, η Thrett ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα, ενώ ήταν συνεπιβάτης στη μοτοσικλέτα του Gram Parsons. Η ίδια δεν τραυματίστηκε, ωστόσο ο τραγουδοποιός υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς. Το επόμενο διάστημα η Thrett γύρισε την πλάτη της στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας.

Ο ανιψιός της έγραψε πρόσφατα στα social media: «Έφυγε από το Χόλιγουντ, και αρχικά μου είπαν ότι το έκανε επειδή "δεν τα κατάφερε", αλλά αργότερα έμαθα ότι είχε απογοητευτεί από τη βιομηχανία του θεάματος και το πώς αντιμετωπίζονται οι γυναίκες. Κράτησε πολλά από αυτά για τον εαυτό της, μιλώντας για τις δικές της εμπειρίες μόνο όταν ήταν πολύ μεγαλύτερη. Τελικά μπόρεσε να απολαύσει μερικά από τα προνόμια που προέκυψαν από την παρουσία της στο "Star Trek"... Τα τελευταία πέντε χρόνια της ζωής της, η Maggie έκανε δύο εμφανίσεις σε συνέδρια. Έμεινε έκπληκτη, βλέποντας πώς είχε αντέξει η καριέρα της... Δημιουργούσε νέους θαυμαστές που δεν είχαν καν γεννηθεί όταν έπαιξε στο "Star Trek"...».