Breaking News

Ο Γ. Οικονόμου απαντά στις προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου: «Η Ελλάδα ούτε εκφοβίζεται ούτε τρομοκρατείται» (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σε γραπτή δήλωσή του, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απαντά στη νέα προκλητική δήλωση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε δηλώσει σε συνέντευξη Τύπου: «Δεν θα επιτρέψουμε την επέκταση των  (ελληνικών) χωρικών υδάτων, όχι στα 12 μίλια αλλά ούτε κατά 1 μίλι παραπάνω στο Αιγαίο».

Και πρόσθεσε, μεταξύ άλλων: «Για άλλη μια φορά θέλω να προειδοποιήσω την Ελλάδα: Μην κάνεις ψευτομαγκιές, βασιζόμενη σε αυτούς που προσπαθείς να έχεις από πίσω σου. Μην μπαίνεις σε περιπέτειες που κι εσύ ξέρεις πως το τέλος θα είναι πολύ κακό».

Η δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου: «Η Ελληνική Κυβέρνηση πολιτεύεται με αποκλειστικό γνώμονα το διεθνές δίκαιο και τα εθνικά συμφέροντα. Δεν ετεροπροσδιορίζεται επ’ ουδενί, πόσο μάλλον στα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Η τακτική των απειλών και των προκλήσεων, στην οποία επιδίδεται η Τουρκία, είναι απολύτως αδιέξοδη, αφού η Ελλάδα ούτε εκφοβίζεται, ούτε τρομοκρατείται. Θα ήταν χρήσιμο οι Τούρκοι αξιωματούχοι να αναλογιστούν το αδιέξοδο και να μην συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο και τη νέα χρονιά».

  
Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.