Breaking News

Πελέ: «Να παραμείνετε ψύχραιμοι και αισιόδοξοι, είμαι δυνατός με πολλές ελπίδες»

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η κατάσταση υγείας του Πελέ δεν έχει επιδεινωθεί τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με το νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν. Επίσης, δήλωση του σπουδαίου Βραζιλιάνου δημοσιεύτηκε στο Instagram.

Όπως μεταδίδει ο ιστότοπος του BBC, ο 82χρονος ζωντανός θρύλος του ποδοσφαίρου της Βραζιλίας - τρεις φορές νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου - νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Σάο Πάολο από την περασμένη Τρίτη (29/11).

Το βράδυ της Πέμπτης (1/12) είχε κάνει λόγο για μια «συνήθη μηνιαία επίσκεψη». Να σημειωθεί ότι του είχε αφαιρεθεί όγκος από το παχύ έντερο τον Σεπτέμβριο του 2021.

Ο Πελέ διαγνώστηκε με λοίμωξη του αναπνευστικού. Το πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν, του Νοσοκομείου Israelita Albert Einstein, ανέφερε ότι είχε «καλή ανταπόκριση στη θεραπεία για τη φροντίδα των αναπνευστικών λοιμώξεων», προσθέτοντας ότι υποβαλλόταν σε «επαναξιολόγηση της χημειοθεραπείας».

Το νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν, που εκδόθηκε χθες (Σάββατο, 3/12), αναφέρει ότι «εξακολουθεί να υποβάλλεται σε θεραπεία και παραμένει σε σταθερή κατάσταση».

Μετά από μια αναφορά σε μέσα στη Βραζιλία ότι ξεκινούσε τη θεραπεία στο τέλος της ζωής του, καθώς δεν ανταποκρινόταν στη χημειοθεραπεία, αργά το βράδυ του Σαββάτου (ώρα Ελλάδος) ανέβηκε μια δήλωση του Πελέ στο Instagram, η οποία αναφέρει:

«Φίλοι μου, θέλω να παραμείνετε όλοι ψύχραιμοι και αισιόδοξοι. Είμαι δυνατός, με πολλές ελπίδες και ακολουθώ τη θεραπεία μου ως συνήθως. Θέλω να ευχαριστήσω όλη την ιατρική και νοσηλευτική ομάδα για όλη τη φροντίδα που έχω λάβει. Έχω μεγάλη πίστη στο Θεό και κάθε μήνυμα αγάπης που λαμβάνω από εσάς σε όλο τον κόσμο με κρατάει γεμάτο ενέργεια. Και επίσης παρακολουθείστε τη Βραζιλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο! Σας ευχαριστώ πολύ για όλα».