Breaking News

Πραγματοποιήθηκε η τελευταία επιθυμία του Αλέξανδρου Νικολαΐδη (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πραγματοποιήθηκε η τελευταία επιθυμία του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, που ήταν δύο από τα μετάλλιά του να βγουν σε δημοπρασία, τα έσοδα της οποίας θα δοθούν σε δομές για τη φροντίδα παιδιών.

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης έφυγε από τη ζωή στις 14 Οκτωβρίου 2022, μετά από μάχη με τον καρκίνο, τρεις ημέρες πριν τα 43α γενέθλιά του.

Όσα είχε γράψει ο δύο φορές αργυρός Ολυμπιονίκης του Tae Kwon Do, για τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο, μετά το θάνατό του τα είχε κοινοποιήσει στα social media κοντινό του πρόσωπο.

Στη μακροσκελή ανάρτηση αναφερόταν, μεταξύ άλλων: «Τα δύο μου αργυρά Ολυμπιακά μετάλλια, της Αθήνας και του Πεκίνο, που για χρόνια κρύβω καλά, ήρθε η ώρα να βγουν και να επιστρέψουν εκεί που ανήκουν, στις παναθρώπινες αξίες. Τελευταία επιθυμία μου είναι, τα δύο αυτά μετάλλια, να βγουν σε δημοπρασία και το ποσό που θα συγκεντρωθεί να δοθεί σε δομές για τα παιδιά που θα επιλέξει η οικογένειά μου. Αν σωθεί έστω ένα παιδί, θα αξίζει κάθε κλωτσιά που έχω φάει στο κεφάλι, κάθε κάταγμα στα πόδια μου. Αυτό είναι το αποτύπωμα που θέλω να αφήσω στην κοινωνία, αυτή είναι η κληρονομιά που θέλω να μείνει στα παιδιά μου».

Την ανακοίνωση σχετικά με τη δημοπρασία έκανε η οικογένειά του, μέσα από ανάρτηση στο Facebook, στην οποία έδωσε περαιτέρω πληροφορίες.

«Με βάση την επιθυμία του ίδιου, ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη συγκίνηση, ότι τα 2 αργυρά του Ολυμπιακά μετάλλια και 3 Ολυμπιακές δάδες, η μία μάλιστα του 2008 στην οποία ήταν ο πρώτος λαμπαδηδρόμος, τίθενται σε δημοπρασία (Silent Auction) με σκοπό τα χρήματα που θα συλλεχθούν να δοθούν για καλό σκοπό και να πάνε σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και οικογένειες που το έχουν πραγματική ανάγκη», σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση της οικογένειας.

Δείτε αναλυτικότερα στην ανάρτηση που ακολουθεί.