Breaking News

Το εντυπωσιακό ψαλιδάκι του Πελέ στην ταινία «Η μεγάλη απόδραση των 11» (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Παγκόσμια θλίψη σκόρπισε η απώλεια του Πελέ. Ο θρύλος του ποδοσφαίρου της Βραζιλίας, για πολλούς ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών, την περασμένη Πέμπτη (29/12/22). Ποια ήταν η ξεχωριστή παρουσία του Βασιλιά του ποδοσφαίρου στη μεγάλη οθόνη;

Ως «Ματς του θανάτου» έμεινε στην ιστορία η ποδοσφαιρική συνάντηση, που διεξήχθη στο γερμανοκρατούμενο Κίεβο στις 9 Αυγούστου 1942, μεταξύ Γερμανών στρατιωτών και μιας ομάδας Ουκρανών αρτοποιών. Οι Ουκρανοί νίκησαν, αλλά αντιμετώπισαν την εκδικητική μανία των Γερμανών κατακτητών. Με την ιστορία αυτή μεγάλωσαν γενιές και γενιές σοβιετικών πολιτών, ωστόσο σήμερα η ορθότητά της αμφισβητείται από Ουκρανούς ιστορικούς και αυτόπτες μάρτυρες του γεγονότος. Δείτε ΕΔΩ περισσότερα για το «Ματς του θανάτου»...

Από την ιστορία εμπνεύστηκε ο Ούγγρος σκηνοθέτης Ζόλταν Φάμπρι, ο οποίος το 1963 την μετέφερε στην μεγάλη οθόνη του κινηματογράφου με την ταινία «Δύο ημίχρονα στην κόλαση».

Το 1981 κυκλοφόρησε και η πιο διάσημη ποδοσφαιρική ταινία όλων των εποχών «Η μεγάλη απόδραση των 11», που βασίστηκε στα παραπάνω γεγονότα, ωστόσο είχε πολλές αποκλίσεις, ενώ και το φινάλε ήταν διαφορετικό από την πραγματική ιστορία.

Στην ταινία συμμετείχε και ο Πελέ, ο οποίος είχε σκοράρει με ένα εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι

Πρωταγωνίστησαν επίσης και άλλοι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, όπως οι Μπόμπι Μουρ, Οσβάλντο Αρντίλες, Καζίμιες Ντέινα, Πάουλ Φαν Χιμστ, Μάικ Σάμερμπι, Χάλβαρ Τόρεσεν και Βέρνερ Ροθ.

Πολλοί παίκτες της Ίπσουιτς Τάουν πήραν επίσης μέρος στην ταινία, συμπεριλαμβανομένων των Τζον Γουόρκ, Ράσελ Όσμαν, Λόρι Σίβελ, Ρόμπιν Τέρνερ και Κέβιν Ο΄Κάλαχαν. Άλλοι παίκτες της Ίπσουιτς Τάουν υποστήριξαν τους ηθοποιούς στις ποδοσφαιρικές σκηνές: ο Κέβιν Μπίτι τον Μάικλ Κέιν και ο Πολ Κούπερ τον Σιλβέστερ Σταλόνε.

Δείτε τα βίντεο.



Με πληροφορίες από: wikipedia - sansimera.gr