Breaking News

Λος Άντζελες: Μακελειό στο Monterey Park (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε στο Monterey Park του Λος Άντζελες μετά από εορτασμό για τη Σεληνιακή (Κινεζική) Πρωτοχρονιά.

To CBS News αναφέρει ως σημείο των πυροβολισμών ένα κλαμπ χορού. Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε χθες, μετά τις 22:00 (τοπική ώρα) το βράδυ του Σαββάτου (21/1). Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ένας ένοπλος σκότωσε 10 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 10.

Ο Andrew Meyer από το Τμήμα Σερίφη του Λος Άντζελες δήλωσε την Κυριακή (22/1) ότι τα 10 άτομα έχασαν τη ζωή τους στο σημείο του περιστατικού, ενώ οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία και η κατάστασή τους ποικίλλει: από σταθερή έως κρίσιμη. 

Επίσης, τόνισε ότι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο γύρω στις 22:30, ενώ πρόσθεσε: «Ο ύποπτος τράπηκε σε φυγή και παραμένει ασύλληπτος».

Οι Aρχές είχαν αναφέρει νωρίτερα ότι οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν στο 100ό οικοδομικό τετράγωνο της λεωφόρου West Garvey στο Monterey Park. Μια επιχείρηση σε αυτό το τετράγωνο είναι η σχολή χορού Star Ballroom Dance Studio, όπου πραγματοποιήθηκε μια εκδήλωση με τίτλο «Star Night» από τις 20:00 έως τις 23:30, σύμφωνα με ημερολόγιο στην ιστοσελίδα της.

Σύμφωνα με το CBS News, ένας κάτοικος, ο Wong Wei, είπε στους Los Angeles Times ότι η φίλη του ήταν στο μπάνιο του κλαμπ χορού όταν ξέσπασαν οι πυροβολισμοί. Όταν βγήκε από το μπάνιο, είδε έναν ένοπλο και τρία πτώματα: δύο γυναίκες και ένα άτομο που είπε ότι ήταν ο διευθυντής του κλαμπ.

Επίσης, ο Wei τόνισε ότι οι φίλοι του, του είπαν ότι ο δράστης φαινόταν να πυροβολεί αδιάκριτα με ένα μακρύ όπλο.

Ένας γείτονας είπε στο CBS Los Angeles ότι οι πυροβολισμοί ακούγονταν σαν πυροτεχνήματα, αλλά λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων στην περιοχή, δεν έδωσε σημασία.


Πληροφορίες από: CBS News