Breaking News

«Έφυγε» στα 59 της η Catherine Cyran (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε σε ηλικία 59 ετών η Catherine Cyran, υποψήφια για Daytime Emmy και σκηνοθέτης περισσότερων από 20 ταινιών μεγάλου μήκους.

Σύμφωνα με το Deadline, που επικαλείται αναρτήσεις στο Facebook από κοντινά της πρόσωπα, η Catherine Cyran πέθανε πριν λίγες ημέρες και συγκεκριμένα την παραμονή των Χριστουγέννων. Τα αίτια του θανάτου της δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

«Σήμερα χάσαμε μια όμορφη ψυχή, την Catherine Cyran. Αυτή την παραμονή των Χριστουγέννων, γλίστρησες από τα δάχτυλά μου ειρηνικά. Ο μέντορας και σκηνοθέτης μου, που με αγάπησε πραγματικά... Ποτέ δεν πίστευα ότι υπήρχαν άγγελοι μέχρι τώρα...», έγραψε χαρακτηριστικά ο Gary B Bigger Jr. 

Η γεννημένη στο Μπρούκλιν, Catherine Cyran, ήταν απόφοιτος τόσο του Harvard όσο και του Stanford Business School. 

Η εισαγωγή της στον κόσμο του κινηματογράφου ξεκίνησε ως συγγραφέας - παραγωγός για διάφορες ταινίες χαμηλού προϋπολογισμού του Roger Corman, όπως "A Cry in the Wild" (1990), "Slumber Party Massacre III" (1990) και "Bloodfist II" (1990).

Η επιτυχία της Cyran ως σκηνοθέτης ήρθε το 1993 με το "White Wolves: A Cry in the Wild II", μια οικογενειακή περιπέτεια, για την οποία η ίδια ήταν υποψήφια για Daytime Emmy.


Σκηνοθέτησε αρκετές ταινίες για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, ανάμεσά τους οι: "True Heart" (1999), "Christmas Do-Over" (2006), τρεις από τις τέσσερις ταινίες της σειράς "The Prince & Me", "Our Italian Christmas Memories" (2022) κ.α.

Ήταν μέλος της Ένωσης Συγγραφέων της Αμερικής, καθώς και της Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών της Τηλεόρασης και της Συντεχνίας Σκηνοθετών του Καναδά.

Το 2015, η Catherine Cyran κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα "Island of the Last Great Auk", το οποίο βασίστηκε στο δικό της βραβευμένο σενάριο, "The Last Story".