Breaking News

Εξιχνιάστηκαν άμεσα περιπτώσεις ληστειών σε καταστήματα της Περαίας και της Πολίχνης

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Εξιχνιάστηκαν άμεσα περιπτώσεις ληστειών σε καταστήματα της Περαίας και της Πολίχνης. Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

«Οι άμεσες ενέργειες αστυνομικών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, οδήγησαν στις εξιχνιάσεις περιπτώσεων ληστειών σε καταστήματα της Περαίας και της Πολίχνης.

Αναλυτικότερα:

• Πλήρωμα περιπολικού της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης κατάφερε να συλλάβει σε σύντομο χρονικό διάστημα νεαρό ημεδαπό ο οποίος είχε εμπλακεί σε περίπτωση ληστείας και σε βάρος του σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Θερμαϊκού.

Πρόκειται για 17χρονο ημεδαπό, ο οποίος με έτερο άτομο, πρώτες πρωινές ώρες χθες (21-01-2023), έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν σε κατάστημα ψιλικών - καφέ στην περιοχή της Περαίας και με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσαν από υπάλληλο το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ και διέφυγαν με δίκυκλη μοτοσυκλέτα.

Ο συλληφθείς εντοπίστηκε έπειτα από άμεσες ενέργειες, στην οικία του στην περιοχή της Τούμπας, ενώ σημειώνεται ότι νωρίτερα, μαζί με το συνεργό, του επιβαίνοντας στην προαναφερόμενη μοτοσικλέτα, δε συμμορφώθηκαν σε σήματα αστυνομικών, παραβιάζοντας ερυθρούς σηματοδότες και στη συνέχεια την εγκατέλειψαν.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην εν λόγω οικία,  βρέθηκαν και  κατασχέθηκαν ένα πιστόλι πλαστικό, ένα σπρέι πιπεριού και ένα μαχαίρι.

Επιπλέον, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος των γονέων του συλληφθέντα, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου ενώ ο νεαρός θα οδηγηθεί αρμοδίως.

• Στο πλαίσιο ερευνών που διενεργήθηκαν από το Τμήμα Ασφαλείας Παύλου Μελά, με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Παύλου Μελά, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 39χρονου ημεδαπού, έπειτα από περίπτωση ληστείας σε κατάστημα καφέ – μίνι μάρκετ στην περιοχή της Πολίχνης βραδινές ώρες της 20-01-2023, κατά την οποία με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 450 ευρώ.

Έπειτα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικία που διαμένει ο ανωτέρω και σε οικία συγγενικού του προσώπου, όπου εντοπίστηκε, στην περιοχή της Σταυρούπολης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, το χρηματικό ποσό των 110 ευρώ, (2) αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν ναρκωτικές ουσίες, (2) ναρκωτικά δισκία και είδος ένδυσης που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάπραξη της παραπάνω αξιόποινης πράξης».