Breaking News

«Καταρράκτης» στο Harmony of the Seas: Άδειασε η πισίνα στο κρουαζιερόπλοιο μετά από απότομο ελιγμό (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Οι επιβάτες σε ένα πλοίο της Royal Caribbean ήρθαν αντιμέτωποι με έναν απρόσμενο «καταρράκτη», όταν το κρουαζιερόπλοιο έκανε μια δύσκολη μανούβρα για να αποφύγει μια σχεδία στη θάλασσα.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα (Τρίτη 3 Ιανουαρίου) στο Harmony of the Seas, όταν το θεόρατο κρουαζιερόπλοιο κατευθυνόταν προς το Cozumel στο Μεξικό.

Από την απότομη στροφή, άδειασε η πισίνα του κρουαζιερόπλοιου. Ένα βίντεο, που δημοσιεύτηκε στα social media, δείχνει τη μεγάλη διαρροή να ρέει σαν καταρράκτης από ένα ανώτερο κατάστρωμα σε ένα άλλο επίπεδο του πλοίου.


Οι αξιωματούχοι της Royal Caribbean επιβεβαίωσαν σε δήλωση στη Daily Mail ότι δεν αναφέρθηκαν ζημιές και πως κανένα άτομο δεν τραυματίστηκε.

Οι επιβάτες στο πλοίο φάνηκαν να γελούν και να τρέχουν να τραβήξουν φωτογραφίες και βίντεο, καθώς το νερό συνέχιζε να ρέει.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, το πλοίο και ο καπετάνιος του είχαν λάβει μέτρα έκτακτης ανάγκης για να αποφύγουν μια ύποπτη σχεδία προσφύγων στον ωκεανό, μετά την επίσκεψη την περασμένη εβδομάδα (Δευτέρα 2 Ιανουαρίου) στο CocoCay, το ιδιωτικό νησί της Royal Caribbean στην Καραϊβική.

Από τη στροφή προκλήθηκε υπερχείλιση στο κατάστρωμα 15, όπου βρίσκεται η πισίνα. Το νερό κατέβηκε στο κατάστρωμα 8, όπου βρίσκεται μια άλλη πισίνα.

Ένας εκπρόσωπος της Royal Caribbean μοιράστηκε την ακόλουθη δήλωση στη Daily Mail: «Την Τρίτη 3 Ιανουαρίου, το Harmony of the Seas εντόπισε μια σχεδία στη θάλασσα και έκανε ελιγμούς για να παράσχει βοήθεια. Αυτός ο ελιγμός προκάλεσε την υπερχείλιση της πισίνας και το νερό πέρασε σε ένα χαμηλότερο κατάστρωμα του πλοίου. Ευτυχώς, το πλήρωμά μας το διαχειρίστηκε, το νερό απομακρύνθηκε αμέσως και δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή ζημιές. Η κρουαζιέρα στην Καραϊβική, 7 διανυκτερεύσεων, συνεχίστηκε στον επόμενο προορισμό όπως είχε προγραμματιστεί. Η σχεδία ήταν άδεια και η Royal Caribbean παρείχε λεπτομέρειες στην Ακτοφυλακή των ΗΠΑ».

Το Cruise Hive ανέφερε ότι «το πλήρωμα του πλοίου εθεάθη να καθαρίζει τη διαρροή και να στεγνώνει το κατάστρωμα για να ελαχιστοποιήσει τυχόν επακόλουθες συνέπειες», μετά το συμβάν.