Breaking News

Πέθανε στα 62 του ο Lance Kerwin, που πρωταγωνίστησε στη σειρά «James at 15» (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών ο Αμερικανός ηθοποιός Lance Kerwin, που ήταν γνωστός για τους ρόλους του κατά τη διάρκεια της παιδικής και εφηβικής του ηλικίας τη δεκαετία του 1970.

Σύμφωνα με το Deadline, ο Lance Kerwin πέθανε από αδιευκρίνιστα αίτια την Τρίτη 24 Ιανουαρίου, στο Σαν Κλεμέντε της Καλιφόρνια.

Ο Kerwin απέκτησε μια κόρη, τη Savanah Paige, με την Kristen Lansdale και τέσσερα παιδιά με τη σύζυγό του Yvonne Kerwin: Fox, Terah, Kailani και Justus. 

Τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε την Τετάρτη (25/1) η κόρη του Savanah, μέσα από ανάρτησή της στο Facebook.

Ο Lance Kerwin έγινε γνωστός στα τέλη της δεκαετίας του 1970 ως πρωταγωνιστής της μερικές φορές αμφιλεγόμενης δραματικής σειράς για εφήβους του NBC, "James at 15".

Πρωταγωνίστησε επίσης στην τηλεοπτική μίνι σειρά "Salem's Lot" (1979), που ήταν βασισμένη στο μυθιστόρημα του Steven King. 

Η τηλεοπτική καριέρα του ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1970 με εμφανίσεις σε παραγωγές όπως "Emergency!", "Little House on the Prairie" (Το μικρό σπίτι στο λιβάδι) και "Wonder Woman".

Ο επαναστατικός ρόλος του ήρθε το 1977 με τη σειρά "James at 15". Η δραματική σειρά ήταν μια προσπάθεια του δημιουργού-συγγραφέα Dan Wakefield να παρουσιάσει μια πιο ρεαλιστική απεικόνιση των εφήβων από ό,τι ήταν συνηθισμένο εκείνη την εποχή.

Η σειρά έγινε πρωτοσέλιδο το 1978, όταν, με τον νέο τίτλο "James at 16", ο χαρακτήρας που υποδύθηκε (James Hunter) είχε την πρώτη σeξουαλική του εμπειρία.

Δύο χρόνια αργότερα, το 1980, ο Kerwin συμπρωταγωνίστησε στην τηλεοπτική ταινία "The Boy Who Drank Too Much", με πρωταγωνιστή τον Scott Baio, ο οποίος υποδύθηκε έναν έφηβο αλκοολικό.

Επίσης, έπαιξε και στις τηλεοπτικές ταινίες "The Loneliest Runner" (1976) και "Children of Divorce" (1980).

Στα μέσα της δεκαετίας του 1990, ο Kerwin συνέχισε να εμφανίζεται σε σειρές, συνήθως ως guest. Μέχρι το τέλος της δεκαετίας είχε αποσυρθεί από την υποκριτική.

Έπαιξε στην ταινία "Outbreak" (1995), ενώ επανεμφανίστηκε πολλά χρόνια αργότερα, κάνοντας την τελευταία του συμμετοχή στον κινηματογράφο στο "The Wind & the Reckoning" (2022).


Σύμφωνα με τη wikipedia, τον Ιούλιο του 2010, αναφέρθηκε σε ένα άρθρο ότι ο Kerwin εργαζόταν ως πάστορας στο παρεκκλήσι του Calvary στην Kapaa της Χαβάης και ήταν επικεφαλής του προγράμματος U-Turn για τη διακονία του Χριστού. Στο ίδιο άρθρο, σημειωνόταν ότι ο Kerwin και η σύζυγός του Yvonne ομολόγησαν την ενοχή τους για παραποίηση εγγράφων προκειμένου να λάβουν κρατική ιατρική βοήθεια στη Χαβάη. Ο Kerwin καταδικάστηκε σε  πενταετή φυλάκιση με αναστολή και 300 ώρες κοινωφελούς εργασίας, ενώ ζήτησε δημόσια συγγνώμη.

Το 2021, μια σελίδα GoFundMe έδειξε ότι ο Kerwin είχε περάσει δύσκολες στιγμές μετά από διάφορα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε.