Breaking News

Μέμφις: Σoκάρει το βίντεο - ντοκουμέντο από τον θανάσιμο ξυλοδαρμό Αφροαμερικανού από αστυνομικούς (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σoκάρουν τα πλάνα που ήρθαν στη δημοσιότητα, τα οποία δείχνουν τη βίαιη σύλληψη του 29χρονου Tyre Nichols, ο οποίος πέθανε τρεις μέρες αργότερα.

Σύμφωνα με το BBC, το περιστατικό σημειώθηκε στις 7 Ιανουαρίου. Ο 29χρονος Tyre Nichols πέθανε στο νοσοκομείο τρεις μέρες αργότερα, στις 10 Ιανουαρίου. ΄Ήταν Αφροαμερικανός, όπως και οι πέντε αστυνομικοί του Μέμφις που κατηγορούνται.

Το βίντεο δείχνει τους αστυνομικούς να ξυλοκοπούν και να σέρνουν στο έδαφος τον Tyre Nichols για αρκετά λεπτά, χωρίς κανένα σημάδι ότι ο ίδιος αντιστέκεται.


Η αστυνομία αρχικά είπε ότι τον είχε σταματήσει ως ύποπτο για επικίνδυνη οδήγηση, κάτι που δεν έχει τεκμηριωθεί.

Οι αστυνομικοί ακούγονται να λένε ότι δεν βρέθηκε τίποτα στο αυτοκίνητό του. Πέρασαν περισσότερα από 20 λεπτά μέχρι να εμφανιστεί ένα ασθενοφόρο.

Μερικοί από τους αστυνομικούς ισχυρίζονται ότι προσπάθησε να αντισταθεί και κινήθηκε να τους πάρει ένα από τα όπλα τους, ωστόσο κανένας από τους ισχυρισμούς δεν επιβεβαιώνεται στο βίντεο που κυκλοφόρησε.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του BBC, οι πέντε αστυνομικοί - Demetrius Haley, Desmond Mills, Jr, Emmitt Martin III, Justin Smith και Tadarrius Bean - απολύθηκαν την περασμένη εβδομάδα. Ο καθένας τους αντιμετωπίζει κατηγορίες για φόνο δευτέρου βαθμού, βαριά επίθεση, βαριά κράτηση, παράβαση υπηρεσίας και καταπίεση μέσω της υπηρεσίας.


Η μητέρα του, RowVaughn Wells, είπε ότι ο γιος της ήταν μόλις 70 μέτρα από το σπίτι όταν οι αστυνομικοί του Μέμφις τον «δολοφόνησαν».

Εκπρόσωποι της οικογένειας ανέφεραν ότι ο Tyre Nichols ήταν δεινός σκέιτμπορντερ και πατέρας ενός τετράχρονου γιου, που εργαζόταν για την εταιρεία κούριερ FedEx.

Δείτε πλάνα από τη σύλληψη στο βίντεο από την εκπομπή «Τώρα Μαζί».


Πληροφορίες από: BBC