Breaking News

Μ. Ντενίση για κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: «Η δημοκρατία μας δεν κινδυνεύει, έπρεπε να τιμηθεί συμβολικά» (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Την απόφαση της κυβέρνησης ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος να κηδευτεί ως ιδιώτης, σχολίασε η Μιμή Ντενίση. Η γνωστή ηθοποιός, συγγραφέας, σκηνοθέτης και θεατρική επιχειρηματίας έγραψε στο Instagram:

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος για διχασμό του λαού εξ αιτίας της κηδείας του τέως μονάρχη της χώρας. Δεν υφίσταται πολιτειακό πολιτικό θέμα. Ο λαός αποφάσισε ψήφισε και το θέμα μοναρχία έκλεισε εδώ και 49 χρόνια!! Η δημοκρατία μας δεν κινδυνεύει από κανέναν και τίποτα!!

Άρα προς τι ο φόβος: Εκτός του ό,τι υπήρξε ανώτατος αρχών της Ελλάδας υπήρξε και Ολυμπιονίκης. Κατά την γνώμη μου δικαιούτο μια κηδεία δημόσια δαπάνη. Έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν διεκδίκησε τίποτα μετά την μεταπολίτευση. Αγάπησε πραγματικά την Ελλάδα και ήρθε να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του εδώ. Μπροστά στον θάνατο δείχνουμε τον πολιτισμό μας. Η ιστορία δεν αλλάζει. Η βασιλεία είναι μέρος της Ιστορίας μας και ο Κωνσταντίνος υπήρξε ανώτατος άρχων. Τα λάθη του θα τα κρίνει έτσι κι αλλιώς η Ιστορία.

Μια κηδεία με ανώτατους κληρικούς, αυστηρά μέτρα προστασίας και διεθνείς βασιλικούς προσκεκλημένους δεν μπορεί να είναι κηδεία ιδιώτη;!!! Έπρεπε να τιμηθεί συμβολικά ως αναγνώριση των θεσμών. Προσωπικά γνώρισα έναν πολύ ευγενή και διακριτικό άνθρωπο που μίλαγε με τεράστια αγάπη για την Ελλάδα την οποία είχε εμφυσήσει και στα παιδιά του. Καλό ταξίδι στο Βασίλειο των Ουρανών και συλλυπητήρια στην εξαιρετική οικογένειά του».