Breaking News

Νεπάλ: Πολύνεκρη αεροπορική τραγωδία (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πολύνεκρη αεροπορική τραγωδία σημειώθηκε την Κυριακή (15/1) στο κεντρικό Νεπάλ, όπου συνετρίβη αεροσκάφος της εταιρείας Yeti Airlines.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 72 επιβαίνοντες (68 επιβάτες και 4 μέλη πληρώματος). Σύμφωνα με το BBC, τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι επιβεβαιώθηκε πως τουλάχιστον 68 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Ο πρωθυπουργός του Νεπάλ, Pushpa Kamal Dahal, κήρυξε τη Δευτέρα ημέρα εθνικού πένθους, ενώ η κυβέρνηση δημιούργησε επιτροπή για να διερευνήσει τα αίτια της τραγωδίας. 

Μία κάτοικος της περιοχής είπε στο BBC πώς έσπευσε στο σημείο της συντριβής, όταν είδε το αεροσκάφος να πέφτει λίγο μετά τις 11:00 π.μ. (τοπική ώρα).

Το ατύχημα σημειώθηκε κοντά σε αεροδρόμιο στο κεντρικό Νεπάλ. Η πτήση της Yeti Airlines, από το Κατμαντού με προορισμό την τουριστική πόλη Ποκάρα, συνετρίβη κατά τη διαδικασία της προσγείωσης, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά στο σημείο.

Εκατοντάδες στρατιώτες συμμετέχουν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στο σημείο της συντριβής, στο φαράγγι του ποταμού Seti, μόλις ενάμιση χιλιόμετρο από το αεροδρόμιο. Η επιχείρηση θα συνεχιστεί το πρωί της Δευτέρας.


Νωρίτερα είχε δηλώσει στο Reuters εκπρόσωπος του στρατού: «Αναμένουμε να ανακτήσουμε περισσότερα πτώματα», τονίζοντας ότι: «Το αεροσκάφος έσπασε σε κομμάτια».

Δείτε τα σχετικά ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ και του Euronews.



Πληροφορίες από: BBC