Breaking News

Ο Πελέ πέρασε στην αιωνιότητα (videos+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Κατάνυξη και έντονα συναισθήματα την Τρίτη 3 Ιανουαρίου στο τελευταίο ταξίδι του θρύλου του ποδοσφαίρου της Βραζιλίας. Με μία πομπή χιλιομέτρων, σκεπασμένο με τη σημαία της Βραζιλίας και της Σάντος, το φέρετρο με την σορό του Πελέ πέρασε μέσα από τους κατάμεστους από κόσμο δρόμους του Σάο Πάολο, με την ταφή του να γίνεται σε κλειστό οικογενειακό κύκλο. 
Ο Πελέ - ο μόνος παίκτης που κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο τρεις φορές - πέρασε στην αιωνιότητα.

Ο Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο, γνωστός ως Πελέ, για πολλούς ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών, πέθανε σε ηλικία 82 ετών την περασμένη Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022.

Μετά την 24ωρη αγρυπνία στο στάδιο της αγαπημένης του Σάντος, στο Βίλα Μπελμίρο, η πομπή με τη σορό του Πελέ περιηγήθηκε στην πόλη που είδε το αγόρι από την Τρες Κορασόες να κάνει τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα και να εξελίσσεται σε βασιλιά του δημοφιλέστερου αθλήματος.

Εξαιρετικά συγκινητική ήταν η στιγμή κατά την οποία η πομπή έκανε στάση έξω από το σπίτι της μητέρας του, Σελέστε Αράντες, η οποία είναι σήμερα 100 ετών.

Σύμφωνα με το Euronews, συνολικά το «ύστατο χαίρε» στον Πελέ είπαν στο γήπεδο της Σάντος τουλάχιστον 230.000 άτομα. Ανάμεσά τους και ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Λούλα ντα Σίλβα, που μετέβη στο Βίλα Μπελμίρο και συλλυπήθηκε την οικογένεια, με την εικόνα του να κρατά το πρόσωπο της χήρας του Πελέ να κάνει το γύρο του κόσμου.

Μέγα πλήθος αποχαιρέτησε τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή στους δρόμους της πόλης πριν την ιδιωτική τελετή της κηδείας. Ο δε χώρος ταφής του Πελέ βρίσκεται στον 9ο όροφο του κάθετου κοιμητηρίου της Σάντος, με ανεμπόδιστη θέα στο στάδιο της ομάδας της ζωής του.


Δείτε τα βίντεο του Euronews και του Open.



Φωτογραφίες από: BBC