Breaking News

«Rust»: Ο Alec Baldwin θα κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία από αμέλεια (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Alec Baldwin θα κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία από αμέλεια για το τραγικό περιστατικό που είχε συγκλονίσει το Hollywood.

Τον Οκτώβριο του 2021, είχε συγκλονίσει το Hollywood το περιστατικό στα γυρίσματα της ταινίας γουέστερν «Rust», που πραγματοποιούνταν στην πολιτεία του Νέου Μεξικού και συγκεκριμένα στο αγρόκτημα Bonanza Creek Ranch κοντά στη Σάντα Φε.

Ο Alec Baldwin είχε πυροβολήσει με το όπλο που χρησιμοποιούσε για το γύρισμα, με αποτέλεσμα να σκοτώσει άθελά του τη 42χρονη διευθύντρια φωτογραφίας της ταινίας, Halyna Hutchins, ενώ τραυματίστηκε ο σκηνοθέτης Joel Souza. Ο 64χρονος ηθοποιός και παραγωγός στην ταινία είχε δηλώσει ότι δεν είχε την παραμικρή ιδέα ότι το όπλο περιείχε αληθινή σφαίρα.

Σύμφωνα με το BBC, o Alec Baldwin θα κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία από αμέλεια για τον πυροβολισμό της Halyna Hutchins. Ευθύνες θα αποδοθούν και στην οπλουργό της ταινίας Hannah Gutierrez Reed.

Η εισαγγελέας της Σάντα Φε, Mary Carmack-Altwies, ανακοίνωσε τις κατηγορίες την Πέμπτη (19/1), προσθέτοντας ότι θα κατατεθούν μέχρι το τέλος του μήνα.

«Ο ηθοποιός και παραγωγός Alec Baldwin και η οπλουργός Hannah Gutierrez Reed θα κατηγορηθούν για δύο κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Έχω διαπιστώσει ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου και όλοι αξίζουν δικαιοσύνη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το BBC και οι δύο αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και 18 μήνες και πρόστιμο 5.000  δολάρια εάν καταδικαστούν. Για τον τραυματισμό του σκηνοθέτη Joel Souza δεν θα απαγγελθούν κατηγορίες.

Επίσης, ο βοηθός σκηνοθέτη της ταινίας, David Halls, δήλωσε ένοχος για πλημμέλημα, για χρήση φονικού όπλου από αμέλεια. Ο David Halls θα βρεθεί σε κατάσταση δοκιμασίας για έξι μήνες.

Σε δήλωσή του, ένας δικηγόρος του Matthew Hutchins - συζύγου της Halyna Hutchins - είπε ότι υποστήριξε την κατάθεση των κατηγοριών. «Είναι παρηγοριά για την οικογένεια που, στο Νέο Μεξικό, κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου», τόνισε.

Ωστόσο, ο δικηγόρος του Baldwin, Luke Nikas, χαρακτήρισε την απόφαση «τρομερή δικαστική αδικία».

«Ο κ. Baldwin δεν είχε κανένα λόγο να πιστεύει ότι υπήρχε μια σφαίρα στο όπλο ή οπουδήποτε στο πλατό της ταινίας. Βασίστηκε στους επαγγελματίες με τους οποίους δούλευε, οι οποίοι τον διαβεβαίωσαν ότι το όπλο δεν είχε αληθινές σφαίρες. Θα πολεμήσουμε αυτές τις κατηγορίες και θα νικήσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο δικηγόρος της Hannah Gutierrez Reed είπε ότι η ανακοίνωση ήταν το αποτέλεσμα μιας «πολύ εσφαλμένης έρευνας και μιας ανακριβούς κατανόησης των γεγονότων».

«Η Hannah είναι - και ήταν πάντα - πολύ συγκινημένη και λυπημένη γι' αυτό το τραγικό ατύχημα. Δεν διέπραξε ακούσια ανθρωποκτονία», είπε ο Todd Bullion.

Να σημειωθεί ότι πριν λίγο καιρό το The Hollywood Reporter ανέφερε ότι η παραγωγή αναμένεται να συνεχιστεί ξανά «με όλους τους αρχικούς συντελεστές», ως μέρος ενός διακανονισμού με την οικογένεια της Halyna Hutchins. Συγκεκριμένα, ο σύζυγος της, Matthew Hutchins, φέρεται ότι θα αναλάβει την εκτελεστική παραγωγή.



Με πληροφορίες από: BBC