Breaking News

Αντιόχεια: Εικόνες που μοιάζουν με το τέλος του κόσμου (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο ισχυρός σεισμός των 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας (6/2) και οι μετασεισμοί που ακολούθησαν, βύθισαν την Τουρκία σε ένα από τα πιο σκοτεινά κεφάλαια των τελευταίων δεκαετιών. 

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, που δημοσιοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης (9/2), οι νεκροί έχουν φτάσει τους 20.511 σε Τουρκία και Συρία (17.134 στην Τουρκία και 3.377 στη Συρία).

Η κάμερα του Euronews βρέθηκε στη νότια Τουρκία και συγκεκριμένα στην Αντιόχεια, την πρωτεύουσα της επαρχίας Χάταϊ, όπου μοιάζει σαν να ήρθε το τέλος του κόσμου.

Η ανταποκρίτρια Ανελίζ Μπόρζες αναφέρει: «Πολλοί από τους επιζώντες που έμεναν στην περιοχή του Χάταϊ είναι χωρίς στέγη, ηλεκτρισμό, τρεχούμενο νερό, θέρμανση ή καύσιμα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί ότι μπορεί να εκδηλωθεί μια ακόμη μεγαλύτερη κρίση. Πολλοί συμμετέχουν τώρα στις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης, ενώ άλλοι απλώς περιμένουν... Περιμένουν την ευκαιρία να μπουν μέσα στα κατεστραμμένα διαμερίσματά τους για να ανακτήσουν κάτι ξεχωριστό γι' αυτούς, κάτι σημαντικό. Περιμένουν νέα για τους αγαπημένους τους και περιμένουν να καταλάβουν τι ακριβώς συνέβη στη ζωή τους την περασμένη Δευτέρα».

Δείτε το βίντεο του Euronews.