Breaking News

Απόστολος Τσιτσιπάς: «Τα ξεσπάσματα του Στέφανου δεν είναι δείγμα του χαρακτήρα του, γνωρίζω την ποιότητά του» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Αργά το βράδυ της Πέμπτης (2/2), ο Νίκος Χατζηνικολάου φιλοξένησε στο «Ενώπιος Ενωπίω» τον κορυφαίο τενίστα Στέφανο Τσιτσιπά. Κάποια στιγμή, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, το λόγο πήρε ο πατέρας και προπονητής του, Απόστολος Τσιτσιπάς ο οποίος είπε - μεταξύ άλλων - για την πορεία του, αλλά και τις «εκρήξεις»:

«Σχετικά με την πορεία του Στέφανου, νομίζω ότι η σταθερότητά του είναι το πιο σημαντικό πράγμα που έχει αυτή τη στιγμή, γιατί τα τελευταία έξι χρόνια είναι σταθερά στο Top 10.

Το τένις είναι ένα δυναμικό άθλημα γιατί κάθε χρόνο ανανεώνεται η βαθμολογία και αυτό το κάνει πολύ ιδιαίτερο άθλημα, που θα πρέπει να είσαι πάντα στις επάλξεις και να κρατιέσαι στην κορυφή. Και ακόμα όταν φτάσεις στην κορυφή, τότε ίσως θα πρέπει να δουλέψεις ακόμα πιο σκληρά, όχι τόσο στον όγκο δουλειάς, αλλά στον τομέα της λεπτομέρειας.

Είναι φυσικό μερικές φορές να υπάρχουν τριβές ανάμεσα στον αθλητή και τον προπονητή, γιατί σε αυτό το άθλημα υπάρχουν τόσο πολλές απαιτήσεις...

Στο συγκεκριμένο άθλημα η πειθαρχία παίζει τεράστιο ρόλο. Νομίζω, όμως, ότι ο Στέφανος το έχει καταλάβει αυτό και το έδειξε τα τελευταία χρόνια με τα αποτελέσματά του. Είναι έτοιμος να δουλέψει σκληρά, γιατί το τένις είναι μια αντανάκλαση της ζωής μας.

(Σχετικά με τα ξεσπάσματα του Στέφανου) Είναι φυσικό να πικραίνεσαι, όμως δεν είναι δείγμα του χαρακτήρα του. Γνωρίζω τον χαρακτήρα και την ποιότητα του Στέφανου. Έχει αναλάβει πολλές ευθύνες στη ζωή του από πολύ μικρός και έχει αγαπήσει αυτές τις ευθύνες. Νομίζω ότι δεν είναι εύκολο σε πολύ μικρή ηλικία να αγαπήσεις αυτές τις ευθύνες και να πάρεις το βάρος μιας ολόκληρης οικογένειας. Ο Στέφανος το καταφέρνει και πραγματικά είναι εντυπωσιακό. Το κομμάτι που ίσως να με δυσαρεστεί, όταν έρχονται αυτές οι στιγμές, είναι το γεγονός ότι επηρεάζεται ο αγώνας. Γιατί σε αυτές τις στιγμές χρειάζεται το 100% της συγκέντρωσής του προκειμένου να ξεπεράσει αυτά τα προβλήματα.

Ο κόσμος μπορεί να μην ξέρει την επαγγελματική σχέση που έχουμε με τον Στέφανο. Κι εγώ και η σύζυγός μου έχουμε υπάρξει προπονητές του Στέφανου. Η σύζυγός μου στα πρώτα στάδια κι εγώ στη συνέχεια. Συμφωνώ ότι πια ο Στέφανος δεν χρειάζεται τόσο πολύ την κατεύθυνση του προπονητή του και πόσο μάλλον των γονέων του. Έχει περάσει σε ένα άλλο επίπεδο και θα πρέπει να υπάρξει βελτίωση ή κάποια αλλαγή σε συνεννόηση με τον Στέφανο για να αποδώσει καλύτερα».

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1.