Breaking News

Bruce Willis: Η οικογένειά του ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε με μετωποκροταφική άνοια (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η οικογένεια του Bruce Willis ανακοίνωσε ότι ο διάσημος ηθοποιός έχει διαγνωστεί με μετωποκροταφική άνοια, λιγότερο από ένα χρόνο αφότου αποσύρθηκε από την υποκριτική, λόγω της μάχης του με εγκεφαλική διαταραχή, την αφασία.

Ο  Bruce Willis αποσύρθηκε από την υποκριτική τον Μάρτιο του 2022, καθώς ξεκίνησε τη μάχη του με την αφασία, μια κατάσταση που επηρεάζει την ικανότητά του ατόμου να επικοινωνεί, η οποία προκάλεσε επιδείνωση των γλωσσικών του ικανοτήτων.

Τώρα η οικογένεια του 67χρονου σταρ του Χόλιγουντ ανακοίνωσε ότι έχει διαγνωστεί με μετωποκροταφική άνοια (FTD).

Όπως σημειώνει η Daily Mail, η FTD επηρεάζει τους λοβούς του εγκεφάλου πίσω από το μέτωπο, οι οποίοι ασχολούνται με τη συμπεριφορά, την επίλυση προβλημάτων, τον προγραμματισμό και τα συναισθήματα - με συμπτώματα όπως αλλαγές προσωπικότητας, εμμονική συμπεριφορά και δυσκολίες στην ομιλία.

Ο Bruce Willis και η Demi Moore παντρεύτηκαν το 1987 και πήραν διαζύγιο το 2000, έχοντας αποκτήσει τρεις κόρες. Από το 2009, είναι παντρεμένος με την Emma Heming, με την οποία έχει αποκτήσει άλλες δύο κόρες.

Η κοινή ανακοίνωσή τους αναρτήθηκε αρχικά στον ιστότοπο του The Association for Frontotemporal Degeneration, ενώ κοινοποιήθηκε στο Instagram και από την κόρη του Rumer. Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η οικογένειά μας θέλησε να ξεκινήσει, εκφράζοντας τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη της για την απίστευτη έκρηξη αγάπης, υποστήριξης και υπέροχων ιστοριών, που έχουμε λάβει όλοι από τότε που μοιραστήκαμε την αρχική διάγνωση του Bruce.

Στο πνεύμα αυτό, θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τον αγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα και φίλο, καθώς τώρα έχουμε μια βαθύτερη κατανόηση του τι βιώνει.

Από τότε που ανακοινώσαμε τη διάγνωση της αφασίας του Bruce την άνοιξη του 2022, η κατάστασή του έχει επιδεινωθεί και έχουμε πλέον μια πιο συγκεκριμένη διάγνωση: μετωποκροταφική άνοια (γνωστή ως FTD). Δυστυχώς, οι προκλήσεις με την επικοινωνία είναι μόνο ένα σύμπτωμα της νόσου που αντιμετωπίζει ο Bruce. Παρόλο που αυτό είναι επώδυνο, είναι ανακούφιση να έχουμε επιτέλους μια ξεκάθαρη διάγνωση».