Breaking News

Π. Φιλιππίδης: Κάθειρξη 8 ετών για τις δύο απόπειρες βιaσμού - Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι το Εφετείο (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το βράδυ της Τετάρτης (8/2), ανακοινώθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η ποινή στον Πέτρο Φιλιππίδη, που είναι κάθειρξη 8 ετών. Ωστόσο το δικαστήριο χορήγησε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση και ο ηθοποιός θα αφεθεί ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους, μέχρι το Εφετείο.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης αντιμετώπισε κατηγορίες για ένα βιaσμό κατ' εξακολούθηση σε βάρος μίας γυναίκας το 2008 και για δύο απόπειρες βιaσμού σε βάρος δύο γυναικών το 2010 και το 2014.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον έκρινε ομόφωνα ένοχο για τις δυο απόπειρες βιaσμού, ενώ τον αθώωσε ομόφωνα, λόγω αμφιβολιών, για τον βιaσμό κατ’ εξακολούθηση. Επίσης, απέρριψε ομόφωνα το αίτημα για αναγνώριση ελαφρυντικών στον ηθοποιό και σκηνοθέτη.

Στη συνέχεια το δικαστήριο, με ομόφωνη απόφασή του, επέβαλε στον Πέτρο Φιλιππίδη 6 έτη κάθειρξης για την πρώτη απόπειρα βιaσμού και 5 έτη για τη δεύτερη.

Κατόπιν η εισαγγελέας πρότεινε συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών, με το δικαστήριο να κάνει ομόφωνα δεκτή την πρότασή της.

Στο τέλος, η εισαγγελέας ζήτησε να χορηγηθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση του Πέτρου Φιλιππίδη, με την πρότασή της να γίνεται δεκτή από το δικαστήριο.

Οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στον Πέτρο Φιλιππίδη είναι: απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του μία φορά το μήνα.