Breaking News

«Police Academy»: Έφυγε από τη ζωή ο George R. Robertson (videos+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών ο George R. Robertson, ο οποίος έπαιξε τον Αρχηγό Hurst (αργότερα Αστυνομικός Επίτροπος) στις έξι από τις εφτά ταινίες της σειράς «Police Academy - Η Μεγάλη των Mπάτσωv Σχολή».

Σύμφωνα με το Deadline, η οικογένεια του ανακοίνωσε ότι άφησε την τελευταία του πνοή πριν λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 29 Ιανουαρίου στο νοσοκομείο Sunnybrook Health Sciences Center, στο Τορόντο του Καναδά, χωρίς να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες για το θάνατό του.

Ο George R. Robertson εργαζόταν στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο για σχεδόν 15 χρόνια, όταν το 1984 του προτάθηκε ο ρόλος του αυστηρού αλλά δίκαιου Αρχηγού Hurst (Chief Hurst) στην πρώτη ταινία «Η Μεγάλη των Mπάτσωv Σχολή».

Η ταινία σημείωσε μεγάλη εμπορική επιτυχία και ακολούθησαν άλλες έξι. Το franchise της Warner Bros ολοκληρώθηκε το 1994 (η μόνη ταινία μετά τα 80s), με το «Η Μεγάλη των Mπάτσωv Σχολή: Αποστολή στη Μόσχα».

Ο George R. Robertson υποδύθηκε τον Αρχηγό Hurst στις πρώτες τρεις ταινίες και στην τέταρτη τον Αστυνομικό Επίτροπο. Στην 5η και 6η ταινία της σειράς εμφανίστηκε απλά ως Henry Hurst, ενώ απουσίασε στην 7η και τελευταία.


Γεννημένος στις 20 Απριλίου 1933, στο Μπράμπτον, στην επαρχία του Οντάριο του Καναδά, ο Robertson ξεκίνησε την καριέρα του στο θέατρο πριν υποδυθεί ρόλους σε ταινίες στα τέλη της δεκαετίας του 1960.

Συμμετείχε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές στη δεκαετία του '70, όπως το «F.B.I.» και τελικά έπαιξε σε τρεις ταινίες - «Airport» (1970), «Norma Rae» (1979) και «JFK» (1991) -, οι οποίες ήταν υποψήφιες για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

Πρωταγωνίστησε και είχε μόνιμο ρόλο στη σειρά «E.N.G.» (1989-1994), ενώ συνέχισε να εργάζεται σταθερά στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο μέχρι το 2017. 

Οι τελευταίες του εμφανίσεις ήταν στην ταινία «Still Mine» (2012), στη σειρά «Haven» (έπαιξε σε 2 επεισόδια, 2012 και 2015) και στις τηλεοπτικές ταινίες «Crossfire» (2016) και «Cradle to Grave» (2017).


Ο George R. Robertson  έλαβε το βραβείο Margaret Collier του CBC το 1993 για το εξαιρετικό έργο του στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση.

Το 2004 βραβεύτηκε ως «Ανθρωπιστής της Χρονιάς» στα βραβεία Gemini της Καναδικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και Τηλεόρασης για «εξαιρετική συμπόνια και συμμετοχή στην κοινότητα, που είχε τεράστιο αντίκτυπο στις ζωές των παιδιών στον Καναδά και σε όλο τον κόσμο».

Ο Robertson άφησε πίσω του την 61χρονη σύζυγό του Adele, την κόρη του Sarah, τα εγγόνια του και πολλά άλλα μέλη της ευρύτερης οικογένειας. 

Σύμφωνα με το Deadline, ένα μνημόσυνο έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Μαρτίου. Αντί για λουλούδια, η οικογένεια προτείνει δωρεές στον οργανισμό υπηρεσιών πρόνοιας στο Τορόντο Youth Without Shelter ή στη UNICEF του Καναδά.