Breaking News

Πέθανε ο Gordon Pinsent (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών ο Gordon Pinsent, ένας από τους πιο εμβληματικούς ηθοποιούς του Καναδά.

Σύμφωνα με το Deadline, η οικογένειά του ανακοίνωσε ότι ο Gordon Pinsent άφησε την τελευταία του πνοή στον ύπνο του, το Σάββατο (25/2).

Συγκεκριμένα, την ανακοίνωση εκ μέρους της οικογένειας έκανε ο ηθοποιός και γαμπρός του, Peter Keleghan.

«Οι κόρες του Gordon Pinsent, Leah και Beverly, και ο γιος του Barry, θα ήθελαν να ανακοινώσουν το θάνατο του πατέρα τους, ο οποίος πέθανε ειρηνικά στον ύπνο του, με την οικογένειά του στο πλευρό του. Ο Gordon αγάπησε με πάθoς αυτή τη χώρα και τους ανθρώπους, τον σκοπό και τον πολιτισμό της μέχρι την τελευταία του πνοή», ανέφερε η γραπτή δήλωση.

O Gordon Pinsent πρωταγωνίστησε σε δεκάδες σειρές και ταινίες. Μεταξύ άλλων, έπαιξε στις σειρές "The Forest Rangers", "Quentin Durgens, M.P.", "Street Legal", "Due South", "The Red Green Show", "Republic of Doyle" κ.α.

Ανάμεσα στις ταινίες που εμφανίστηκε οι: "The Shipping News" (2001), "Away From Her" (2006), "The Grand Seduction" (2013) κ.α.

Στις ΗΠΑ, όπου έζησε στο Λος Άντζελες για έξι χρόνια, εμφανίστηκε στις τηλεοπτικές σειρές "It Takes A Thief", "Silence of the North", "Young Prosecutors" και "Banacek", όπως και στην ταινία "The Thomas Crown Affair" (1968).

Ο Gordon Pinsent δημοσίευσε απομνημονεύματά του το 1994 και το 2012, ενώ ήταν το θέμα του ντοκιμαντέρ "The River of My Dreams" (2016).