Breaking News

Ιταλία: Πολύνεκρη τραγωδία με μετανάστες (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πολύνεκρη τραγωδία με μετανάστες σημειώθηκε, μετά από θαλασσοταραχή, στα ανοιχτά της νότιας Ιταλίας.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τον ιστότοπο του BBC (αργά το μεσημέρι της Κυριακής, 26/2), περισσότεροι από 40 μετανάστες, ανάμεσά τους κι ένα μωρό, έχασαν τη ζωή τους, ενώ δεκάδες άλλοι επέζησαν, μετά τη βύθιση ενός υπερφορτωμένου πλεούμενου. Πολλοί σοροί έχουν ανασυρθεί από την παραλία, σε κοντινό παραθαλάσσιο θέρετρο.

«Προς το παρόν, 80 άνθρωποι διασώθηκαν, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που κατάφεραν να φτάσουν στην ακτή μετά τη βύθιση», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ακτοφυλακή, προσθέτοντας ότι: «43 πτώματα βρέθηκαν κατά μήκος της ακτογραμμής».

Το σκάφος φέρεται να διαλύθηκε, ενώ προσπαθούσε να προσεγγίσει την παραλιακή πόλη Crotone (Κρότωνας), που βρίσκεται στη νότια Ιταλία, στην περιοχή της Καλαβρίας.

Δεν είναι σαφές από πού αναχώρησε το σκάφος, ωστόσο - σύμφωνα με το BBC - τα τοπικά πρακτορεία ειδήσεων ανέφεραν ότι οι επιβαίνοντες ήταν από το Ιράν, το Ιράκ, τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και τη Σομαλία.

Το πλεούμενο βυθίστηκε αφού προσέκρουσε σε βράχους κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας, σημείωσε το πρακτορείο ειδήσεων Adnkronos.

Οι ιταλικές αρχές έχουν πραγματοποιήσει μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης σε ξηρά και θάλασσα.

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Giorgia Meloni εξέφρασε τη «βαθιά θλίψη» της για το περιστατικό, κατηγορώντας για τους θανάτους τους διακινητές.

Από το 2014, περισσότεροι από 20.000 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους ή χάθηκαν στη θάλασσα, στην κεντρική Μεσόγειο.



Πληροφορίες από: BBC