Breaking News

Πέθανε στα 57 του ο James Flynn, συμπαραγωγός στην ταινία «The Banshees of Inisherin» (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε σε ηλικία 57 ετών ο Ιρλανδός παραγωγός ταινιών James Flynn. Η ταινία "The Banshees of Inisherin", στην οποία εργάστηκε ως συμπαραγωγός, έχει εννέα υποψηφιότητες για Όσκαρ.

Σύμφωνα με το Deadline, η δυσάρεστη είδηση του θανάτου του γνωστοποιήθηκε από την εφημερίδα "The Irish Times", χωρίς να αναφερθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο James Flynn - που συνέβαλε στις ταινίες "Angela's Ashes" (1999), "Veronica Guerin" (2003) και "Calvary" (2014) - ήταν μέλος του ανασυσταθέντος Συμβουλίου Κινηματογράφου της Ιρλανδίας.

Όπως αναφέρει το Deadline, η ταινία "The Banshees of Inisherin - Τα πνεύματα του Ινισέριν" (2022), στην οποία εργάστηκε ως συμπαραγωγός, έχει εννέα υποψηφιότητες για Όσκαρ, τα οποία θα απονεμηθούν τον επόμενο μήνα και συγκεκριμένα στις 13 Μαρτίου 2023.

Ο υποψήφιος για Όσκαρ παραγωγός Ed Guiney, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Flynn στο "Sweety Barrett" (1998), είπε στους Irish Times:

«Ο James ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος και ένας λαμπρός παραγωγός. Είχε εγκυκλοπαιδική γνώση του κινηματογράφου και ήταν ο πιο έξυπνος από όλους τους παραγωγούς της γενιάς μου».

Το 1997, ο Flynn μαζί με τη σύζυγό του Juanita Wilson ίδρυσαν τη Metropolitan Films, η οποία έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 80 παραγωγές ταινιών μεγάλου μήκους, όπως και παραγωγές για την τηλεόραση.

Η ταινία "The Door" (2009) είχε προταθεί το 2010 για Όσκαρ. Την ίδια χρονιά, το 2010, το "The Secret of Kells" (2009), στο οποίο ήταν εκτελεστικός παραγωγός, προτάθηκε για Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων.

Πιο πρόσφατα, συμμετείχε ως εκτελεστικός παραγωγός στο μεσαιωνικό δράμα "The Last Duel" (2021), που σκηνοθέτησε ο Ridley Scott.