Breaking News

Πτώση F-4 Phantom: Το τελευταίο «αντίο» στον υποσμηναγό Μάριο - Μιχαήλ Τουρούτσικα (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σε κλίμα βαριάς οδύνης τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία για τον πρόωρα χαμένο υποσμηναγό, τον 29χρονο Μάριο - Μιχαήλ Τουρούτσικα, συγκυβερνήτη του μοιραίου μαχητικού αεροσκάφους F-4 Phantom, 
που κατέπεσε το πρωί της περασμένης Δευτέρας (30/1) στη θαλάσσια περιοχή, νότια της αεροπορικής βάσης της Ανδραβίδας.

Το φέρετρο, σκεπασμένο με την ελληνική σημαία, έφτασε στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Τριπόλεως, όπου τελέστηκε την Πέμπτη (2/2) η εξόδιος ακολουθία,  χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου.

Τραγικές φιγούρες τα μέλη της οικογένειάς του, που είπαν το τελευταίο «αντίο», μαζί με συγγενείς και πλήθος φίλων. Ράγισαν καρδιές οι επικήδειοι λόγοι του πατέρα του και της μητέρας του. 

Mεταξύ άλλων, παρέστησαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, πλήθος βουλευτών και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και απόστρατοι και εν ενέργεια αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων.

Να σημειωθεί ότι η κηδεία του 31χρονου κυβερνήτη, του σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, θα γίνει την Παρασκευή (3/2) στο Νευροκόπι της Δράμας.

Δείτε τα βίντεο.