Breaking News

Βρυξέλλες: Έκλεισε ξαφνικά το κτίριο που στεγάζει το ελληνικό σχολείο «Κεστεκίδειο» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το ελληνικό σχολείο «Κεστεκίδειο» στις Βρυξέλλες, που απαριθμεί 159 μαθητές, έκλεισε ξαφνικά πριν λίγες ημέρες, με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας της Ελλάδος.

Το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας ανέφερε ότι το κτίριο, που στεγάζει το σχολείο, είναι ακατάλληλο να φιλοξενήσει τους μαθητές και τους καθηγητές.

Όπως μετέδωσε το Mega, δεν υπήρξε ενημέρωση από πριν. Συγκεκριμένα, μία μέρα πριν την εφαρμογή της απόφασης εστάλη στο σχολείο ένα email, το οποίο γνωστοποιούσε ότι από την επόμενη μέρα τα μαθήματα θα γίνονται διαδικτυακά. Επίσης, δεν υπήρξε καμία άλλη εξήγηση σχετικά με το μέλλον του σχολείου. Μάλιστα, τα παιδιά της τρίτης λυκείου θα κάνουν μάθημα στην ελληνική πρεσβεία.

Ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του «Κεστεκίδειου», Βασίλης Μυρκόπουλος, είπε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega»:

«Τον Οκτώβρη του 2022 έστειλε το υπουργείο μια επιτροπή για να ελέγξει το κτίριο. Από τότε, η συγκεκριμένη επιτροπή δεν έχει στείλει το πόρισμα της έκθεσης. Άρα δεν έχουμε το πόρισμα στα χέρια μας και δεν μπορούμε να ξέρουμε τι ακριβώς συμβαίνει. Θεωρούν ότι το κτίριο είναι ακατάλληλο και επικίνδυνο, αλλά δεν ξέρουμε τους λόγους... Το τραγικό είναι ότι σε μία μέρα έκλεισαν το κτίριο, δεν υπήρξε καμία άλλη ενημέρωση. Το σχολείο λειτουργεί, αλλά με τηλεκπαίδευση. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει γιατί δεν έχει βρεθεί ακόμα κτίριο... Αυτό το κτίριο ανήκει στην Εκκλησία. Ανήκε στην οικογένεια Κεστεκίδη, η οποία το έδωσε ως κληροδότημα στη Μητρόπολη του Βελγίου. Η Μητρόπολη το έχει παραχωρήσει στο υπουργείο Παιδείας για να λειτουργήσει το σχολείο».

Δείτε το βίντεο του Mega.