Breaking News

Όταν ο Σπύρος Μπιμπίλας ντύθηκε τσολιάς - «Πού να ξέραμε τότε...» (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Με αφορμή την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, ο Σπύρος Μπιμπίλας δημοσίευσε στο Instagram μία φωτογραφία από τα σχολικά του χρόνια, όταν είχε ντυθεί τσολιάς. Ο  πρόεδρος του ΣΕΗ έγραψε στη λεζάντα:

«Να μην πούμε ένα ΖΗΤΩ γι' αυτή την έρμη πατρίδα, που τότε ελευθερώθηκε ελέω ξένων και που περνάει τόσα δεινά 200 και βάλε χρόνια!!!!.. 

Από παιδάκια βρωντοφωνάζαμε ΨΗΛΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ, ΨΗΛΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ... ή ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ... ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΜΠΟΙ, ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ Τ' ΑΣΠΑΡΤΑ ΨΗΛΑ ΒΟΥΝΑ........ ΟΛΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΙ ΑΥΤΑ ΚΙ ΕΚΕΙΝΑ, ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ' ΧΟΥΜΕ ΜΕΣ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΛΑΜΠΕΙ ΑΘΩΡΗΤΟ ΣΑΝ ΗΛΙΟΥ ΑΧΤΙΔΑ ΚΑΙ ΚΡΑΖΕΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΜΡΟΣ ΠΑΙΔΙΑ......

Πού να ξέραμε τότε..... Δεν μας έλεγαν για την κακοδαιμονία της φυλής μας: που τρωγόμασταν μεταξύ μας, που οι οπλαρχηγοί μάχονταν ο ένας τον άλλον, που ήρωες που έδωσαν μάχες βρέθηκαν ή στις φυλακές ή στους δρόμους πεινασμένοι... Κι έτσι μας κατσικώθηκαν από τότε για πάντα οι ξένοι με τα γνωστά επακόλουθα...

Ας γιορτάσουμε λοιπόν αυτή την ημέρα με ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον... (η φωτο από τη Ράλλειο Παιδαγωγική Ακαδημία Πειραιά: το 1960 B' Δημοτικού.. στην εθνική γιορτή για την 25η Μαρτίου)».