Breaking News

Πέθανε ο Wayne Swinny, κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Saliva (videos+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 59 ετών ο κιθαρίστας Wayne Swinny, ένα από τα ιδρυτικά μέλη του αμερικανικού ροκ συγκροτήματος Saliva.

Ο Wayne Swinny πέθανε χθες, το απόγευμα της Τετάρτης (22/3), από εγκεφαλική αιμορραγία. Η δυσάρεστη είδηση του θανάτου του γνωστοποιήθηκε μέσα από τη σελίδα του συγκροτήματος στο Facebook.

«Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε το θάνατο του αδελφού μας Wayne Swinny. Ο Wayne πέθανε σήμερα το απόγευμα από εγκεφαλική αιμορραγία, ενώ ήμασταν έξω σε περιοδεία. Λεπτομέρειες για την κηδεία του θα ανακοινωθούν σύντομα. Ο Wayne θα λείψει σε όλους όσοι τον γνώρισαν. Σ' αγαπάμε Wayne», αναφέρεται στην ανάρτηση του συγκροτήματος.


Οι Saliva σχηματίστηκαν στο Μέμφις του Τενεσί το 1996 με τη σύνθεση της ροκ μπάντας να αποτελείται από τον τραγουδιστή Josey Scott, τους κιθαρίστες Wayne Swinny και Chris D'Abaldo, τον μπασίστα Dave Novotny και τον ντράμερ Todd Poole, ο οποίος στα τέλη του 1999 αντικαταστάθηκε από τον Paul Crosby.

Το συγκρότημα κυκλοφόρησε το 1997 το ομότιτλο άλμπουμ "Saliva" και στη συνέχεια έκανε το ντεμπούτο του σε μεγάλη δισκογραφική εταιρεία τον Μάρτιο του 2001 με το "Every Six Seconds", που ήταν υποψήφιο για βραβείο Grammy το 2002.

Το τρίτο άλμπουμ το 2002, με τίτλο "Back into Your System", έφτασε στο Νο 19 στο Billboard 200. Το τραγούδι "Always" έφτασε στο Νο 51 στο Billboard Hot 100 και στο Νο 1 στο Modern Rock Chart.

To 2004 κυκλοφόρησαν το "Survival of the Sickest" και ακολούθησε το 2007 το "Blood Stained Love Story", από το οποίο το τραγούδι "Ladies and Gentlemen" έφτασε στο Νο 2 του Mainstream Rock Chart του Billboard. Το "Love, Lies & Therapy", που είναι μεταξύ των τελευταίων άλμπουμ του συγκροτήματος, κυκλοφόρησε το 2016.




Με πληροφορίες από: Deadline - wikipedia