Breaking News

Pulp: Θλίψη για την απώλεια του Steve Mackey (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών ο Steve Mackey, ο μπασίστας του θρυλικού συγκροτήματος Pulp. Τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου του επιβεβαίωσε την Πέμπτη (2/3) η οικογένειά του.

Μετά την ένταξή του στους Pulp το 1989, ο Steve Mackey συμμετείχε σε επιτυχίες όπως "Common People", "Disco 2000" και "Lipgloss".

Ο Άγγλος μουσικός άφησε πίσω του τη σύζυγό του, Katie Grand - στυλίστρια και ιδρύτρια του περιοδικού μόδας "LΟVE" - και το γιο του Marley, ο οποίος γεννήθηκε το 1996.

Η σύζυγός του, Katie Grand, έγραψε στο Instagram: «Μετά από τρεις μήνες στο νοσοκομείο, παλεύοντας με όλη του τη δύναμη και την αποφασιστικότητά του, είμαστε σοκαρισμένοι και συντετριμμένοι που αποχαιρετήσαμε τον λαμπρό, όμορφο σύζυγό μου, Steve Mackey. Ο Steve πέθανε σήμερα, μια απώλεια που άφησε συντετριμμένους εμένα, το γιο του Marley, τους γονείς του Kath και Paul, την αδερφή Michelle και πολλούς φίλους. Ο Steve ήταν ο πιο ταλαντούχος άνθρωπος που γνώρισα, ένας εξαιρετικός μουσικός, παραγωγός, φωτογράφος και κινηματογραφιστής. Όπως και στη ζωή του, λατρεύτηκε από όλους όσων οι δρόμοι του διασταυρώθηκαν στους πολλαπλούς δημιουργικούς κλάδους που κατέκτησε. Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες σε όλο το προσωπικό του NHS που εργάστηκε ακούραστα για τον Steve. Θα μας λείψει αφάνταστα. Η οικογένεια έχει ζητήσει να τηρηθεί ιδιωτικότητα αυτή τη στιγμή».


Ο Steve Mackey, που γεννήθηκε στο Σέφιλντ της Αγγλίας στις 10 Νοεμβρίου 1966, άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Πέμπτης (2/3). 

Στο λογαριασμό των Pulp στο Twitter ανέβηκε το εξής μήνυμα: «Ο αγαπημένος μας φίλος και μπασίστας Steve Mackey απεβίωσε σήμερα το πρωί. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά του και τους αγαπημένους του. Καλό ταξίδι, Steve. Ελπίζουμε να τα πούμε μια μέρα. Με όλη μας την αγάπη».


Οι Pulp κυκλοφόρησαν το τελευταίο τους άλμπουμ, το "We Love Life", το 2001 και αδρανοποιήθηκαν μουσικά το επόμενο έτος.

Τα άλμπουμ που κυκλοφόρησαν: It (1983), Freaks (1987), Separations (1992), His 'n' Hers (1994), Different Class (1995), This Is Ηardcοre (1998) και We Love Life (2001).

Σύμφωνα με το BBC, οι Pulp έχουν προγραμματίσει να εμφανιστούν σε μια σειρά από φεστιβάλ το καλοκαίρι του 2023.


Με πληροφορίες από: BBC