Breaking News

Νίκος Βερλέκης: «Ξεκίνησα στην τηλεόραση το 1973, έχω κάνει περισσότερα από 3.000 επεισόδια»

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
«Έπαιξα σε πολλές και ωραίες σειρές στην τηλεόραση. Συνολικά πρέπει να έχω κάνει περισσότερα από 3.000 επεισόδια!»

Ο Νίκος Βερλέκης, ο οποίος συμμετέχει στη σειρά «Η δική μας οικογένεια», παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «7 Μέρες TV» και τον δημοσιογράφο Γιάννη Βίτσα. Μεταξύ άλλων, ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε στην απουσία του από την τηλεόραση τις προηγούμενες σεζόν.

• Τα τελευταία χρόνια απείχατε από την τηλεόραση…

«Δεν θα έλεγα ότι απείχα. Το «Μπρούσκο» ολοκληρώθηκε το 2017 και στη συνέχεια έπαιξα στο πρώτο επεισόδιο - ο ήρωας μου σκοτώθηκε για να εξελιχθεί η ιστορία - στη σειρά «Μόλις χθες» του Βασίλη Θωμόπουλου. Αυτή η αποχή που αναφέρατε δεν συμβαίνει μόνο σε μένα. Συμβαίνει σε πολλούς ηθοποιούς που δεν βρίσκουν κάτι που να τους αρέσει πολύ ή οι προτάσεις που τους γίνονται δεν είναι αυτές που έχουν στο μυαλό τους».

• Παρ’ όλα αυτά, σας έλειψε η τηλεόραση; Είναι ένα μέσο που αγαπάτε;

«Αγαπώ πολύ την τηλεόραση και παρακολουθώ πολλή τηλεόραση, σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους που μπορεί να μη βλέπουν. Είναι μέρος της δουλειάς και, πέρα από αυτό, αν δεν μου αρέσει κάτι, έχω την επιλογή με το τηλεκοντρόλ να αλλάξω κανάλι και να δω κάτι άλλο. Θέλω όμως να είμαι ενημερωμένος, γι’ αυτό παρακολουθώ τα πάντα. Και τα καλά και τα κακά προγράμματα».

• Έχετε πέντε δεκαετίες σε αυτόν το χώρο. Τι κρατάτε από αυτή τη διαδρομή και ποιες ήταν οι δυσκολίες που αντιμετωπίσατε;

«Είναι αλήθεια αυτό. Ξεκίνησα στην τηλεόραση το 1973, με μια σειρά που λεγόταν «Στησιχόρου 73». Δεν αντιμετώπισα μεγάλες δυσκολίες στην καριέρα μου και ειδικότερα στην τηλεοπτική, διότι πάντα έβρισκα δουλειά και ρόλους που είχαν ενδιαφέρον. Έκανα πολύ σημαντικές δουλειές στην τηλεόραση. Το 1983 έκανα τον «Πατούχα» με τον Αλέξη Δαμιανό - τη μοναδική τηλεοπτική δουλειά αυτού του σπουδαίου σκηνοθέτη. Έκανα την «Πόλη», σειρά βασισμένη στο βιβλίο του Σπύρου Πλασκοβίτη, την «Κερένια κούκλα» που βασιζόταν στο βιβλίο του Κωνσταντίνου Χρηστομάνου. Πολύ πιο πρόσφατα συμμετείχα στα σίριαλ «Της αγάπης μαχαιριά» και «Μπρούσκο». Έπαιξα σε πολλές και ωραίες σειρές στην τηλεόραση. Συνολικά πρέπει να έχω κάνει περισσότερα από 3.000 επεισόδια!».